Savršene krofne iz rerne, bez prženja u dubokom ulju:Kažu da nema ljepšeg jednostavnog recepta

Praktična žena
Savršene krofne iz rerne, bez prženja u dubokom ulju:Kažu da nema ljepšeg jednostavnog recepta
-

Krofne iz rerne su idealno rješenje za domaćice koje ne vole da dugo stoje pored šporeta.

A sa ovim receptom ćete ih stalno pripremati, jer je tijesto mekano i vazdušasto, a bogato je filom, koji kada zagrizete krofnu curi.

Nema prženja u dubokom ulju tako da se ove krofne mogu kategorisati kao zdrave. Uživajte!

Sastojci:

5 šolja toplog mlijeka (od 200 ml)

500 g brašna
1 čaša toplog mlijeka (od 200 ml) za rastvaranje kvasca
2 kašike šećera
1,5 pakovanja kvasca (10 grama)
1 kašika putera (40 grama)
4 kašike biljnog ulja (40 ml)
1 jaje + 1 bjelance
pola kašičice soli
1 kašika ulja
Nutela ili bilo koji drugi krem
1 žumance
šećer u prahu
kokos
med

Priprema:

U činiji pomiješajte jednu čašu toplog mlijeka, 2 kašike šećera, kvasac, pa dobro promiješajte žicom. Nakon toga u kvasac dodajte puter, ulje, jaje i bjelance i dobro umiješajte. Potom, postepeno ubacujte brašno, sve vrijeme mješajući. Umjesite tijesto rukama. Premažite ga kašikom ulja, pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena.

Na pleh stavite papir za pečenje. Ruke nauljite pa vadite male loptice od tijesta, malo ih rukama oblikujte, a zatim na podlozi dlanom raširite, namažite kremom pa zatvorite i opet rukama oblikujte lopticu. Tako radite dok imate tijesta. Punjene loptice poređajte na papir za pečenje, premažite žumancetom i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Kada u gotove pospite ih šećerom u prahu, a zatim premažite vrh medom pa umočite u kokos. Na sam vrh opet stavite malo krema, piše Noizz.rs.

Ne propustite