KAPILARI na NOGAMA NESTAJU uz JEDAN SASTOJAK! Stavite smjesu, sačekajte par minuta i oduševićete se!

Zanimljivosti
KAPILARI na NOGAMA NESTAJU uz JEDAN SASTOJAK! Stavite smjesu, sačekajte par minuta i oduševićete se!
Kapilari kao mali krvni sudovi ispod kože su veoma osjetljivi i podložni spoljašnjim i unutrašnjim pritiscima.

Kapilari kao mali krvni sudovi ispod kože su veoma osjetljivi i podložni spoljašnjim i unutrašnjim pritiscima. Zbog toga se veoma lako kidaju i pucaju.

Kada puknu, taj trag koji izbije na povšinu kože izgleda kao paukova mreža. Popucali kapilari pojavljuju se na dijelovima tijela gdje je koža tanka, a izbijaju na površinu u obliku modro plave mrlje ili tankih krivudavih crvenih linijica.

legs-woman-varicose-veins-capillaries-260nw-1158934870

Pojavu popucalih kapilara najčešće ne prate ozbiljnije tegobe i bolovi, pa se ova promena kod pacijenata najčešće doživljava kao estetska.

Oni na nogama mogu izgledati ružno, pa ih zbog toga uglavnom ljudi žele sakriti ili ukloniti. Ovo su neka od rješenja:

Kokosovo ulje
 
Masaža kokosovim uljem je popularan lijek za ispucale kapilare i proširene vene stotinama godina.Ono lako prodire u kožu i hrani kapilare, a donekle može povratiti koži prirodnu boju. 

Đumbir

Đumbir sadrži mnogo bioaktivnih komponenti, koje su odlične za zdrave krvne sudove. Protein po imenu fibrin se skuplja u onim dijelovima gdje se nalaze oštećeni krvni sudovi. To, zapravo, čini proširene vene i ispucale kapilare vidljivim. Đumbir uspješno razlaže fibrin i tako se popucali kapilari i proširene vene manje vide.

Đumbir snižava pritisak, a nizak pritisak znači i manji pritisak na same vene. Đumbir djeluje kao prirodan antikoalgulans, što olakšava pumpanje krvi srcu. Ako pijete neke lijekove za snižavanje pritiska, nemojte koristiti đumbir zbog potencijalnih interakcija.

Smjesa za lijepu kožu i kapilare

Sve što trebate da uradite je da pomiješate dvije kašike smeđeg šećera i dvije kašike kafe s kokosovim uljem. Kada napravite pastu nanesite je na noge. Noge potom obmotajte prozirnom folijom. Sačekajte pola sata, a potom ih isperite.

Ne propustite