Dodik o BiH: Ne možemo dugoročno graditi život tamo

Aktuelno
Dodik o BiH: Ne možemo dugoročno graditi život tamo
.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kako su "posvećeni miru, ali da ono ošto rade strani faktori je upereno protiv RS i da se uništi identitet Srba". Istakao je kako "nemaju šta dugoročno da gledaju i grade životu tamo (BiH) jer je to gotovo nemoguće".

“Mi nemamo šta tamo dugoročno da gledamo i gradimo život jer je taj život gotovo nemoguć. Historija je pokazala, pokazuje i sadašnje vrijeme. Mi ne možemo kao RS da čekamo da se realizuju zahtjevi za osvetama i mnogo čemu drugom i zamolio sam predsjednika Vučića i rukovodsto Srbije da razumiju tu situaciju”, rekao je Dodik.

Istakao je kako pokušavaju “Vučiću reći da sve operacije koje vrše međunarodni faktori idu ka tome da se degradira pozicija RS”.

“Ne možemo da prihvatimo legitimitet čovjeka koji se sada predstavlja visokim predstavnikom. Žele napraviti čvrstu granicu na Drini, a mi to ne želimo”, naveo je Dodik.

Dodao je kako se to vidi kroz “mini šengen” koji RS želi, ali da to Sarajevo ne želi. Ponovio je kako je RS posvećena miru.

“Vjerujem da će Vučić imati dodatnih pritisaka vezano za situaciju u BiH, ali Srbija ima obavezu da nas čuju i da nam pomogne”, poručio je Dodik.

(N1)

Ne propustite