Vatrogasci s cijelog Jadrana gase požar u Trogiru, svaku kuću čuva vatrogasno vozilo

Region
Vatrogasci s cijelog Jadrana gase požar u Trogiru, svaku kuću čuva vatrogasno vozilo
Nešto manje od 800 hektara niskog raslinja, makije, borove šume i maslinika izgorjelo je u golemom požaru koji je u ponedjeljak ujutro buknuo u Segetu Gornjem kod Trogira

Nešto manje od 800 hektara niskog raslinja, makije, borove šume i maslinika izgorjelo je u golemom požaru koji je u ponedjeljak ujutro buknuo u Segetu Gornjem kod Trogira i koji je sada pod nadzorom vatrogasaca. Premda je jutros ugašen otvoreni plamen, a oko podneva nije bilo ni dima u zraku, prema posljednjim informacijama, požar se ponovo aktivirao. Zbog toga su na požarištu aktivni i vatrogasci i snage Hrvatske vojske. 

"Noćas su vatrogasci nadljudskim naporima gasili vatru, pa su u jednom trenutku na terenu bila 194 vatrogasca, koja su na južnoj strani odbila požar i obranila kuće te benzinsku pumpu", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković prijepodne tijekom obilaska požarišta s ministrom obrane Mariom Banožićem. Tucaković je dodao da je požar stavljen pod nadzor vatrogasaca, nakon što su im se jutros u gašenju pridružila dva kanadera. 

U međuvremenu je otkriven uzrok požara. Golemu vatrenu stihiju izazvali su, kako je policija utvrdila očevidom, građevinski radovi na području Segeta Gornjeg. Kako je doznao Index, tijekom radova je zahvaćen dalekovod i došlo je do kratkog spoja, koji je izazvao požar. 

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković otkrio je nove informacije oko požara. Kaže da ne može vjerovati koliko puše i to im stvara velike probleme.

"More je skroz mirno, ali ovdje puše, ne možete vjerovati koliko", rekao nam je.

Vatra ide u smjeru zaseoka Zovići, prema Labinu, sve je jako puno dima, tri kanadera i 4 air traktora su na terenu.

Branit ćemo kuće, kod svake je već raspoređeno jedno vatrogasno vozilo. Ali zasad kuće nisu u opasnosti", rekao nam je.

 

(Index/Hina)

Ne propustite