Urušila se zgrada u Zagrebu, objavljene prve informacije: "Spasilo me to što sam bio na kafi"

Region
Urušila se zgrada u Zagrebu, objavljene prve informacije: "Spasilo me to što sam bio na kafi"
Danas je u Zagrebu došlo do urušavanja dijela zgrade u Medulićevoj ulici 12, u samom centru grada.

Danas e u Zagrebu došlo do urušavanja dijela zgrade u Medulićevoj ulici 12, u samom centru grada.

U urušavanju je najviše stradala soba koja je dio ateljea kipara Ivana Kujundžića, ali na svu sreću, nijedna osoba nije ozlijeđena. U neposrednoj blizini zgrade čiji dio se urušio izvodili su se građevinski radovi.

screenshot-7

Kujundžić se u trenutku urušavanja nije nalazio u ateljeu. Kaže da mu je život spašen pukim slučajem, jer je u trenutku urušavanja bio vani na kavi.
"Srećom da nisam bio u tom trenutku u ateljeu nego na kavi s rođakom i prijateljem. Bile su tu jučer neke dilatacije prisutne, ali nisam očekivao da će se ovo dogoditi. One su normalne kod ovakvih gradnji. Zgrada je bila u potresu jednim dijelom načeta. Zgrada je građena po pravilima struke i propisima, ali je li možda bilo pametnije ukloniti tu zgradu prije, je li bilo komunikacije između grada i investitora...", rekao je Kujundžić.

"Je li se ovo moglo izbjeći, to će pokazati inspekcija, odnosno istraga. Radnici su me zvali kad se to dogodilo, mislili su da sam unutra. To je bio radni dio mog ateljea, tu najviše boravim dok radim grube radove. Dogodila se velika materijalna šteta, ali najvažnije je da nema ljudskih žrtava", rekao je Kujundžić na licu mjesta.

"Stradala je bista Franje Tuđmana, uništena je i zbirka knjiga. Vidimo koliko su opasna zagrebačka dvorišta i koliko je važno ubrzati obnovu. Ovo poziva na puno veću budnost nego što je dosad bilo", rekao je. 

Izvor:Index

Ne propustite