BILJKA KOJA RASTE SVUDA JE LIJEK ZA PROŠIRENE VENE I HEMOROIDE: Poznati travar objasnio kako se koristi

Praktična žena
BILJKA KOJA RASTE SVUDA JE LIJEK ZA PROŠIRENE VENE I HEMOROIDE: Poznati travar objasnio kako se koristi
Ljekovitih biljaka ima mnogo, zbog čega je jako važno da prije nego što bilo koju počnete da konzumirate, proverite kod kojih problema pomaže, da li može da ima nekakvih kontraefekata, koliko dugo smije da se uzima i kako tačno...

Ljekovitih biljaka ima mnogo, zbog čega je jako važno da prije nego što bilo koju počnete da konzumirate, provjerite kod kojih problema pomaže, da li može da ima nekakvih kontraefekata, koliko dugo smije da se uzima i kako tačno...

Mnogi misle da biljke ne mogu da imaju nikakve negativne posljedice, ali zapravo mogu ako se uzimaju predugo ili se kombinuju sa nečim sa čim ne bi trebalo.

Na primjer, mnogi ne znaju da kantarion ne treba konzumirati sa određenim lijekovima, a više o tome je za TV Prva rekao najpoznatiji srpski travar Momčilo Antonijević.

"Kantarion je jedna od mojih omiljenih biljaka, jako je dobar narodni lijek za želudac, probleme sa čirom na dvanaestopalačnom crijevu, na želucu, za gastritis, smatra se i biljnim antidepresivom. Poznato je i kantarionovo ulje, koje se koristi kao vrlo efikasno sredstvo protiv rana, posjekotina, opekotina, treba ga uvek imati u kući. Nije ga dobro koristiti za sunčanje jer je kantarion fototoksična biljka, odnosno ona povećava osjetljivost kože na sunce. Kantarion treba vrlo pažljivo kombinovati se lijekovima jer lako stupa u interakciju sa njima, posebno sa lijekovima za snižavanje holesterola, hipertenzije, kontraceptivne pilule prestaju da djeluju ukoliko koristite kantarion...".

"Kokotac raste svuda, interesantan je jer je vazodiletator. Preporučuje se ljudima koji imaju proširene vene, hemoroide, razređuje krv, jako je interesantan jer miriše divno. Ova biljka može da se koristi samo osušena, sjveža biljka ili ako se ne osuši dobro pa pobuđa, može da bude otrovna. Sedam do osam dana kada stoji u hladovini, kada se mrvi na dodir, znaćete da je osušena".

Jedna od najpoznatijih ljekovitih biljaka na našim prostorima je i hajdučka trava.

"Hajdučka trava je vrlo poznata, i od nje se može praviti ulje i ono je dobro za sve probleme kože. Gorke biljke kao što su hajdučka trava i kičica treba da se piju nezaslađene i uvijek se piju prije jela. Čaj od hajdučke trave se posebno preporučuje ženama jer ima tu sposobnost da reguliše ciklus, kaže se da bi žene trebalo svake godine bar mjesec dana da ga piju. Za muškarce nije toliko preporučljiv jer može da smanji proces spermatogeneze, naravno ukoliko se upotrebljava jako dugo i u kontinuitetu", poručio je travar.

(Mondo.rs)

Ne propustite