SA 11 GODINA PROGLAŠEN JE NAJDEBLJIN DJEČAKOM NA SVIJETU: Nakon teške borbe POTPUNO SE TRANSFORMISO, Danas izgleda jezivo 

Zdrav život
SA 11 GODINA PROGLAŠEN JE NAJDEBLJIN DJEČAKOM NA SVIJETU: Nakon teške borbe POTPUNO SE TRANSFORMISO, Danas izgleda jezivo 
Njegova priča počinje prije nekoliko godina, kada je proglašen za najdebljeg dječaka na Svijetu

Njegova priča počinje prije nekoliko godina, kada je proglašen za najdebljeg dječaka na Svijetu. Tada su svi čuli za dječaka Arja Permana, koji je zbog svog stanja morao biti podvrgnut teškoj operaciji. Naime, riječ je o operaciji želuca, gdje se, u ovako teškim slučajevima, odstranjuje i do 70% organa, da bi se ublažila količina hrane koja se unosi.

1579795959-maxresdefault-1024x576
 
Prije operacije Arja nije birao šta će jesti. Jeo je sve što stave pred njega, a najčešće brzu i nezdravu hranu. Njegova majka se prisjeća tih dana govoreći kako joj je sin za obrok jeo onoliko koliko pojedu dva odrasla čovjeka i kako je često bio umoran. Nakon nekog vremena došli su i problemi sa disanjem. Vrijeme je provodio ležeći u kući na podu, u bazenu koji se nalazio u dvorištu, a u školu nije mogao ići, jer mu je malo duže hodanje stvaralo velike probleme.

376aa12b6c8d47059111ef2f7fd2108e
Jedan ljekar je obratio pažnju na Arja i uveo mu strogu dijetu koja se sastojala samo iz voća i povrća. Također je morao svaki dan preći određenu kilometražu. Velikom borbom i željom za gubitkom kilograma, u prva 4 mjeseca izgubio je 10 kilograma. Međutim, nakon operacije koja je bila opasna po život, izgubio je naknadnih 20 kilograma.

o2

Ne propustite