Stavite 1 tajni sastojak i svako tijesto će vam uvijek ispasti savršeno

Objavljeno:01.08.2021 - 18:45
A A A Times Arial

Ljudi tijesto prave na razne načine, ali kada je riječ o sastojcima koje koriste obično se radi o jednim te istim, te su varijacije prisutne samo u omjeru količina tih sastojaka ili u redoslijedu dodavanja istih.

Ovi trikovi su univerzalni, pa tako ne morate prilagođavati svoje provjerene recepte, nego samo pri idućem pravljenju dodatno obratite pažnju i na ove detalje.

1. Prije nego uopšte počnete sa pravljenjem tijesta, obavezno iz frižidera izvadite jaja i puter, i neko vrijeme ih držite na sobnoj temperaturi u kuhinji. Hladni sastojci mogu da naruše teksturu vašeg testa, pa da se kasnije razočarate dok budete gledali kako se razvija.

2. Nikad dok pravite tijesto nemojte pretjerivati sa količinom kvasca ili praška za pecivo, kako vrlo lako možete postiži kontraefekat od željenog.

3. Tijesto u koje ste dodali kvasac uvijek stavljajte samo u zagrijanu rernu, jer to znatno utiče na kvalitet tijesta pri jelu.

Na kraju, najveća tajna svake iskusne domaćice jeste da one u svako testo stavljaju po samo jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!