Udarni vikend u Hrvatskoj: Objavljen snimak kolone iz zraka

Region
Udarni vikend u Hrvatskoj: Objavljen snimak kolone iz zraka
.

Drugi je udarni turistički vikend i ogromne su gužve na putu prema moru u Hrvatskoj, ali i unutrašnjosti.

Kako prenosi Index.hr saobraćaj na putevima u Hrvatskoj danas je pojačan u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju. 

HAK vozačima savjetuje da održavaju rastojanje između vozila.

Kolone su kilometarske. SNIMAK NA OVOM LINKU.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske je na Twitteru objavio i snimak iz vazduha,  te upozorio vozače da voze oprezno, ne brzo.

Kako javlja Hrvatski autoklub (HAK), na A1 A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je saobraćaj između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora, a kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko pet kilometara, a kod Demerja oko dva kilometra.

Na Istarskom ipsilonu, zbog pojačanog saobraćaja na graničnim prelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka četiri kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon – kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko tri kilometra, kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko dva kilometra, a na Krčkom mostu u oba smjera kolone su duge oko četiri kilometra.

Kolone i duga čekanja na granicama

Vrlo je gust saobraćaj na graničnim prelazima s BiH i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske. Od ranog jutra čeka se i po više sati.

Ne propustite