KO SDA Sarajevo pozvao Tužilaštvo da ispita navode o korupciji u preduzeću ViK

Objavljeno:31.07.2021 - 13:55
A A A Times Arial

Kantonalni odbor Stranske demokratske akcije (KO SDA) Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost povodom, kako navode, "skandaloznih informacija koje je u javnost iznijela direktorica KJKP Vodovod i kanalizacija (ViK) Aida Pendek o pritiscima kojima je izložena od stranke Narod i pravda (NiP) i njihovog ministra Hadžiahmetovića, da bi zaposlila članove i kadrove NIP-a".

screenshot-30

KO SDA Sarajevo je pozivao tužilaštvo da ispita te navode te da stane u zaštitu onih koji prijave korupciju, pritiske i neregularnosti prilikom provođenja konkursa za zapošljavanje.

– Ostaje nejasna i funkcija sarajevskog Ureda za korupciju i njihovog direktora koji umjesto da utvrde ko je ispred NIP-a vršio pritisak na direktoricu Pendek oni šalju preporuku za smjenu upravo direktorice Pendek koja je prijavila pritiske i neregularnosti. Pozivamo tužilaštvo da istraži navode o korupciji prilikom zapošljavanja u VIK-u, kao i o pritiscima koje NIP pravi na uprave javnih preduzeća u cilju zapošljavanja svojih kadrova i članova te da reaguje na sveprisutni “Nipotizam” – navode iz KO SDA Sarajevo.

Izvor:N1