Trivić: "Mi smo protiv Inckove odluke, ali..."

Aktuelno
Trivić: "Mi smo protiv Inckove odluke, ali..."
-

"Mi smo protiv Inckove odluke i mislimo da će to produbiti podjele. Međutim, odbacujemo i zatvaramo svaku priču o formiranju zajedničke vlade", kazala je Jelena Trivić.

"Odbacila sam uopšte ideju o prelaznoj, koncentracionoj vladi jer je to besmisleno", kazala je poslanica PDP-a Jelena Trivić, nakon posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je potvrdila da je danas ponovo Milorad Dodik, član Predsjendištva BiH, tokom obraćanja Narodnoj skupštini Republike Srpske govorio o potrebi formiranja koncentracione vlade.

"Vlada izvršava ono što NSRS donese i ne vidim zašto izlaziti iz okvira NSRS.. Rekla sam da se naš zajednički rad, opozicije i vlasti, ogleda jedino i isključivo u odgovoru na Inckovu odluku i ništa, ali ništa dalje. "Šta vi mislite, da smo mi blesavi", kazala je Trivićeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona, u izjavi BN-u, kaže i da je peticiju, koju je SNSD, provodio prethodnih dana ogolila.

"Drugi potpisnik peticije bio je portparol SNSD-a. Pitala sam - zašto rade akcije, bilo kakve, prije nego što sjednu sa drugim strankama. Da su iskreni ne bi kupili poene i politizovali ovu krizu. A peticija je upravo dokaz za to", kaže Jelena Trivić.

Takođe se prisjetila da je na početku Dodik rekao Vukanoviću da je njegova (Dodikova) vlast zaslužna za to što "mi sjedimo i slobodno hodamo Srpskom".

"A ja sam Dodiku rekla da on nije zaslužan nego borci i da mi svi dobro znamo kako je nastala Republika Srpska i ako ikog treba pominjati u smislu zasluga to su borci", kazala je Trivićeva.

Prema njenim riječima, kazala je i da je "urušavanje Republike Srpske to što kriju škaljarce, to što je dug zdravstva preko milijardu, najniže plate, najniže penzije i da su oni najodgovorniji za to i da im ne pada na pamet da to fakturišu nama putem prelazne vlade".

"To odbijamo i zatvaramo tu priču", jasna je Jelena Trivić, koja naglašava da je opozicija protiv Inckove odluke i da će to produbiti podjele.

"Mi naš stav ne baziramo u odnosu na SNSD već u odnosu na Republiku Srpsku i naše poimanje srpstva i patriotizma očigledno je različitou odnosu na SNSD", kazala je ona.

Inače, BN saznaje da su poslanici vlasti bili zadovoljni što je uspostavljeno jedinstvo u NSRS.

Međutim iz opozicije, a što su rekli i Mirko Šarović i Branislav Borenović, naglasili su da je to samo zbog novonastale krize, koju je svojom odlukom proizveo odlazeći visoki predstavnik u BiH, odbacujući bilo kakvu mogućnost o formiranju koncentracione, prelazne, vlade u Republici Srpskoj.

U koncentracionu vladu, po Dodikovoj zamisli, ušle bi sve stranke i vlasti i opozicije.

(BN)

Ne propustite