BOJKOT

Predstavnički dom PSBiH danas zasjeda, predstavnici iz RS najavili da neće doći

Objavljeno:27.07.2021 - 07:53
A A A Times Arial

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebao održati sjednicu na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu. Predstavnici iz RS jučer su najavili kako neće učestvovati u radu institucija BiH. Ukoliko najavu realizuju, sjednica neće moći biti održana.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma podržala je predloženi budžet u drugoj komisijskoj fazi, sa pet prihvaćenih amandmana.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, čiji je cilj izjednačiti nastanak obaveze plaćanja akcize za poreske obveznike koji prometuju duhanske proizvode s poreskim obveznicima koji prometuju druge akcizne proizvode.

Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači poslanici Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Nada Mladina i Zukan Helez, također je na dnevnom redu.

Predstavnički dom bi, između ostalog, trebao razmatrati i zahtjev poslanika Jasmina Emrića, Saše Magazinovića i Damira Arnauta da se Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH razmatra po hitnom postupku.

Sjednica je zakazan za 11 sati.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!