Porodice stigle: U nesreći kod Slavonskog Broda poginula i majka petero djece

Region
Porodice stigle: U nesreći kod Slavonskog Broda poginula i majka petero djece
Pred Općom bolnicom u Slavonskom Brodu u ovom trenutku je tridesetak shrvanih ljudi, članovi su to obitelji i najbliža rodbina stradalih putnika u autobusu smrti jučer oko 6.20 sati. Do Slavonskog Broda došli su uglavnom iz Njemačke i Kosova, polazišta i odredišta stradalnika.

Pred Općom bolnicom u Slavonskom Brodu u ovom trenutku je tridesetak shrvanih ljudi, članovi su to obitelji i najbliža rodbina stradalih putnika u autobusu smrti jučer oko 6.20 sati. Do Slavonskog Broda došli su uglavnom iz Njemačke i Kosova, polazišta i odredišta stradalnika, piše Jutarnji.hr.

Obitelji preminulih grozne su informacije primili jučer, danas će morati identificirati tijela svojih najmilijih. Ostali su došli obići svoje ozlijeđene na bolničkim odjelima, a rijetki će već danas preuzeti one koji su prošli s lakim ozljedama ili su neozlijeđeni.

11903161

Foto: Danijel Soldo/Cropix

U Arifu Kikaju, koji je stigao iz Peći s Kosova, emocije su podijeljene. Smrtno mu je stradala 37-godišnja kćer Alinda Iprijaj. Plače dok priča o njoj. S njom je u autobusu bilo četvero njene djece od petero koliko ih ima, a svi su prošli bez ozljeda. Kada to spominje među dva suzna oka pobjegne mu blagi osmjeh. Zet mu, suprug njegove pokojne Alinde, Can Iprijaj sjedi na betonskom zidiću i gleda u prazno.

- Radio sam 10 godina u Rijeci, a još prije 30 godina sam otišao u Njemačku. Ja sam se vratio na Kosovo, a djeca, Alinda i još dva sina, su mi ostala u Stuttgartu. Ona je tamo radila kao medicinska sestra. Išla je kod nas na godišnji odmor. Razmišljali su da idu avionom do Prištine, ali su se ipak odlučili na autobus da im bude jeftinije. Tragedija je to velika za nas - govori nam uplakani Arif dodajući da će je sahraniti na Kosovu.

Djeca su u dobi od 14, 12, 9 i 7 godina. Vidjeli su ih, te čekaju trenutak kada će im osoblje bolnice dozvoliti da ih preuzmu.

- Zet je bio kod njih. Pitali su ga: Tata, gdje je mama? - kaže Arif, pa opet zaplače. Planiraju djecu odvesti na Kosovo, a nakon nekoliko dana i nakon što tamo sahrane njihovu majku, vratit će se u Njemačku.

Agron Halilaj stigao je iz Münchena. U autobusu su mu bili kćerka, 22-godišnja Flamenda i nećakinja, kćerka njegove sestre Ernisa Ragonaj. Obje su prošle samo s lakšim ozljedama. U njegovim su očima suze radosnice.

- Planirali smo svi doći na godišnji odmor na Kosovo u srijedu, a njih dvije su odlučile krenuti ranije, pa su zato išle na taj autobus. Moja kćerka se žalila na bolove u leđima, sve su snimili i zaključili da je u redu, ništa nije slomljeno, nećakinje je ozlijedila oči, ali sve će biti u redu - govori Agron.

Za nesreću mu je javila kćerka, kaže da je u tom trenutku bila u šoku i izgubljena. Sjedila je u gornjem dijelu autobusa. Lošije su prošli oni iz donjeg dijela. Emotivan mu je bio susret s kćeri i nećakinjom jutros u 3 sata, čim je stigao. Samo čeka da se riješi bolnička i policijska dokumentacija te će ih onda odvesti kući.

(Jutarnji.hr)

Ne propustite