Preživjela putnica o trenucima užasa: ‘Sjedila sam u donjem dijelu autobusa, čula sam kako ostali putnici vrište‘

Aktuelno
Preživjela putnica o trenucima užasa: ‘Sjedila sam u donjem dijelu autobusa, čula sam kako ostali putnici vrište‘
.

Putnici iz autobusa koji su preživjeli s lakšim ozljedama smješteni su u jedan privatni pansion u Slavonskom Brodu, ali malo ih je koji su bili raspoloženi s novinarima podijeliti trenutke groznog iskustva koje su doživjeli. Jedna od njih je i gospođa u 50-im godinama, koja je, kaže, putovala kući nakon dugo vremena.

screenshot-10

- Sve je bilo super, vozači odlični, bilo je glazbe, pjesme... Vozači su se zamijenili kod Zagreba i čovjek koji je do tada vozio otišao je spavati. Nastavili smo put i ja sam zaspala, kao i većina nas u autobusu. No, odjednom sam se probudila i shvatila da se nešto ružno događa. Sjedila sam u donjem dijelu autobusa, čula sam kako ostali putnici vrište i u samo nekoliko sekundi autobus se prevrnuo na bok. Čulo se samo struganje karoserije po tlu, a stvari koje su bile iznad nas počele su padati po nama. Mene je u glavu nešto pogodilo i još osjećam bol, ali to nije ništa kada pomislim na tolike izgubljene živote – ispričala je žena koja već 24 godine živi i radi u Njemačkoj.

U autobus se ukrcala u Ulmu i kaže da je često putovala s tim prijevoznikom. Nikada nije bilo problema.

- Nije ih bilo ni sada. Inače, nekako je sve bilo predobro, da sam se u jednom trenutku pobojala kako bi se moglo nešto dogoditi, ali odmah sam odagnala crne misli od sebe. Ne znam što je bilo i ne želim nikoga kriviti. Znam da vozač to nije namjerno napravio – kazala je žena iz autobusa smrti koja je na majici imala tragove krvi koja nije bila njezina.


Neki od preživjelih putnika su i za kosovske medije prenijeli strašna iskustva nesreće.

- Sve se dogodilo unutar samo jedne minute. Samo smo vidjeli da se autobus prevrnuo. Vidjeli smo kijamet. Vozači su bili u snu. Oni su se mijenjali s vremena na vrijeme, rekao je jedan putnik.

Drugi je dodao: - Autobus je, nakon što se prevrnuo klizio nekih stotinu metara.

Veleposlanik Kosova u Hrvatskoj Gezim Kasapolli je za Kosovsku televiziju iznio nove detalje nesreće.

Rekao je kako je među putnicima bilo i 13 djece, ali da nitko od njih nije smrtno stradao.

- Trenutno sam u bolnici u Slavonskom Brodu. Ovdje je smješteno 44 putnika koji su zatražili lječničku pomoć, osam od njih su u teškom stanju. Neki od njih su već operirani i njihovo stanje je stabilno, rekao je on.

- Imamo popis putnika i zajedno s hrvatskim vlastima radimo na identifikaciji svakoga pojedinačno. Međutim, neki su još na terapiji i nismo još uvijek uspjeli sve identificirati, rekao je Kasapolli.

Dodao je kako su putnici iz raznih krajeva Kosova.

- Prema dostupnim informacijama, u autobusu je bilo 13 djece i, na sreću, nitko od njih nije na popisu poginulih. Trenutno proučavamo popis prema dobi putnika i čim budemo imali konačne podatke podijelit ćemo ih s javnosti, rekao je on.

Ramo Gashi, jedan od putnika autobusa kazao je za HTV: - Kad je puklo nešto, u sekundi vidio sam cijeli taj narod, cijelu livadu, dolje, taj kanal...Vidio sam ozlijeđene, umrle, vidio sam svašta, bez ruke, svašta sam vidio...


Podsjetimo, na autocesti kod Slavonskog Broda jutros je nakon izlijetanja autobusa s ceste došlo do užasne nesreće u kojoj je poginulo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 30 lakše ozlijeđeno. Većina nastradalih su državljani Kosova.

Nesreća se dogodila oko 6 sati ujutro na autocesti A3 Bregana-Lipovac.

Izvor:jutarnji

Ne propustite