NESREĆA KOD SLAVONSKOG BRODA

S mjesta nesreće još odvoze unesrećene: Autobus je vozio na liniji Franfkurt-Priština, a u njemu je bilo oko 60 osoba

Objavljeno:25.07.2021 - 10:15
A A A Times Arial

Foto: HRT/IMS

Rano ujutro kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo najmanje deset osoba, piše Index.hr.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o deset mrtvih.

S mjesta nesreće vozila hitne pomoći još uvijek odvoze unesrećene, a na terenu oko prevrnutog autobusa interveniraju i pripadnici javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

Autobus je vozio na liniji Franfkurt-Priština, a u njemu je bilo oko 60 osoba.

"Bio je pun autobus", rekao je policajac okupljenim novinarima, prenosi SB Online.

Zbog nesreće prekinut je promet na autocesti A3 između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca, upozoravaju u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima, a kolona vozila ispred čvora Slavonski Brod Zapad duga je oko tri kilometra.

Plenković: 'U mislima smo s obiteljima žrtava i Kosovom'

Uskoro bi na mjesto događaja trebao doći i ministar zdravstva Vili Beroš kao i ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut.

O nesreći se na Twitteru oglasio i hrvatski premijer Andrej Plenković.

- S velikom tugom primili smo vijest o slijetanju autobusa s ceste kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s obiteljima žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboku sućut i suosjećanje. Nadamo se da će se ozlijeđeni putnici oporaviti. Zbog strašne nesreće razgovarao sam s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i ministrom zdravstva Vilijem Berošem. Ministar Beroš i ravnatelj civilne zaštite Trut krenuli su prema Slavonskom Brodu kako bi se upoznali sa svim okolnostima nesreće i pružanjem zdravstvene skrbi ozlijeđenim putnicima, napisao je Plenković na Twitteru.