PREMINULO 10 LJUDI, PREKO 30 JE U BOLNICI: Poginuo je drugi vozač, koji nije vozio autobus...

Region
PREMINULO 10 LJUDI, PREKO 30 JE U BOLNICI: Poginuo je drugi vozač, koji nije vozio autobus...
Kako 24sata.hr neslužbeno saznaje, u teškoj nesreći preminulo je najmanje deset ljudi, a tridesetak je prevezeno u bolnicu.

Kako 24sata.hr neslužbeno saznaje, u teškoj nesreći preminulo je najmanje deset ljudi, a tridesetak je prevezeno u bolnicu.

Saznaju i da su vozači tog autobusa odmarali poslije Bregane pola sata. Potom su se zamijenili. Pretpostavlja se da je nesreći kumovao umor vozača. Nažalost među poginulima je i 'drugi' vozač, koji u tom trenutku nije vozio autobus.

 Ranije je policija izvijestila da je u slijetanju autobusa kosovskih oznaka na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u nedjelju ujutro poginulo nekoliko ljudi dok je nekoliko desetaka ozljeđeno, izvijestila je brodsko-posavska policija.

Policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa kosovskih nacionalnih oznaka.

Načelnik prometne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić dao je izjavu s mjesta nesreće:

- PU brodsko-posavska je u 6:22 primila dojavu da je došlo do slijetanja autobusa. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o autobusu kosovskih registarskih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt - Priština. Očevid je u tijeku. Više je osoba smrtno stradalo, a tridesetak ih je prebačeno u bolnicu. Bilo kakve daljnje informacije bit će dostupne nakon završenog očevida, kazao je Galić. Nije mogao točno kazati koliko je osoba smrtno stradalo, no u trenutku dok je davao izjavu iz Policijske su uprave priopćili da je najmanje desetero poginulih.

- Osim policije, na mjestu nesreće su i pripadnici vatrogasne postrojbe, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znako koliko teško su te osobe ozlijeđene, kazao je Galić.

- Bio sam na mnogim nesrećama, no ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svjedočio. Autobus je bio pun, no ne mogu reći je li među mrtvima ili ozlijeđenima bilo i djece. Prema riječima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba, kazao je načelnik Galić.

(24sata.hr/Jutarnji.hr)

Ne propustite