FHMZ

VRIJEME DANAS: Sunčano uz umjerenu oblačnost

Objavljeno:25.07.2021 - 07:55
A A A Times Arial

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u centralnim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim područjima mogući su pljuskovi i grmljavina, a moguća je i pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35, na jugu do 38 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 33 stepena.

U ponedjeljak u našoj zemlji do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti ponegdje u centralnim i istočnim podučjima moguć je pljusak i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 36, na jugu do 39 stepeni.

U utorak BiH umjereno oblačno. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrani pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu do 39 stepeni.