Benjamina Karić razočarana i potresena reakcijama Draška Stanivukovića

Bosna i Hercegovina
Benjamina Karić razočarana i potresena reakcijama Draška Stanivukovića
-

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, reagovala je na izjavu Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke koji je kazao da je odluka Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH, a koja se odnosi na nametanje zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, "katastrofa i kukavički čin" rekavši da je tužna i razočarana.

Iako je trebala prisustvovati ceremoniji skokova sa Starog mosta u Mostaru, a gdje se trebala sastati sa gradonačelnikom ovog grada na Neretvi Marijom Kordićem i gradonačelnikom Banjaluke Draškom Sranivukovićem, ona je ipak istakla da je došlo do promjene plana. Kako je kazala, zbog ranije preuzetih obaveza, neće u nedjelju prisustvovati ovom događaju.

“Izvinjavam se organizatorima, ali zbog unaprijed preuzetih obaveza, neću se moći pridružiti svojim kolegama. Smatram da Sarajevo kao glavni grad treba graditi dobre mostove i kvalitetne odnose sa svim gradovima u Bosni i Hercegovini, ali i sa svim glavnim gradovima u Evropi i svijetu. Tome sam posvetila posebnu pažnju. U prvim danima mandata sam vrlo ponosna na posjetu Jasmina Imamovića, gradonačelnika Tuzle, a bilo mi je zadovoljstvo otići i posjetiti gradonačelnika Mostara Marija Kordića i Draška Stanivukovića u Banjoaluci”, istakla je Karić u Dnevniku O kanala.

Karić je naglasila da najavljena posjeta Stanivukovića Mostaru zapravo nije utjecala na njenu odluku te da nije tačno da je on razlog što neće posjetiti ovaj grad. Ipak, dodala je da je zapravo tužna i razočarana stavom njenog kolege iz Banjaluke o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

“Zato jer sam u Banjaluku otišla iskrena, otvorenog srca i sa željom da gradimo mostove prijateljstva i budućnosti. Očekivala sam da će moj odlazak u Banjaluku zaista značiti početak promjena koje mladi gradonačelnici i mlade generacije trebaju donijeti. Vrlo sam iznenađena i potresena današnjim reakcijama Draška Stanivukovića. Za mene su zakon i pravo iznad svega i važe jednako za sve”, mišljenja je Karić.

(Izvor: N1)

Ne propustite