Ponovo se oglasio Dodik: "Ja razumijem Vučića.."

Aktuelno
Ponovo se oglasio Dodik: "Ja razumijem Vučića.."
.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da u potpunosti razumije situaciju u kojoj se nalazi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izložen stalnim napadima, te naglasio da su Srbi uvijek meta napada i da se samo zajedničkim snagama i jedinstveno mogu oduprijeti pritisku kojem su izloženi.

"I sam sam godinama bio izložen stalnim podvalama, napadima, pritiscima, koji traju i danas, kada nas pritišću da mi preuzmemo od Nijemaca `štafetu genocidnosti`, što je istorijska perverzija, jer smo mi u prošlom vijeku doživjeli dva genocida i najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svjetskog rata", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, jasno je da dijelu međunarodne zajednice ne odgovaraju lideri poput Vučića, koji je izgradio jaku Srbiju i stalno radi na zaštiti srpskog nacionalnog pitanja.

Dodik je dodao da je očigledno da postoji sinhronizovana aktivnost kroz sve ono što se dešava, kroz napade na predsjednika Srbije Vučića, sa željom smanjivanja njegove pregovaračke pozicije, kroz udare koji dolaze i sa strane i iznutra.

"Te mnoge laži koje su dokazane u prošlosti kao takve prema njemu su uperene zato što se Srbija uspela sa njim na najviši nivo srpskog stanovišta, što je stabilna, napreduje na ekonomskom i svakom drugom planu, što je faktor mira, dijaloga i saradnje u regionu i što pomaže Srbe i izvan Srbije", rekao je Dodik.

Ne propustite