Policija na Alipašinom Polju, građani uznemireni: Na zgradu bačen molotovljev koktel?!

Crna hronika
Policija na Alipašinom Polju, građani uznemireni: Na zgradu bačen molotovljev koktel?!
Iz MUP-a KS-a za Oslobođenje potvrdili su da im je prijavljeno da je bačena zapaljiiva tečnost, zabrinuti stanar upozorava

Iz MUP-a KS-a za Oslobođenje potvrdili su da im je prijavljeno da je bačena zapaljiiva tečnost, zabrinuti stanar upozorava: Onaj ko je to nešto pokušao i nije uspio, pokušat će opet.

Incident koji se noćas desio na Alipašinom Polju uznemirio je stanovnike ovog sarajevskog naselja. Naime, prema riječima  čitalaca, na zgradu je bačen molotovljev koktel.

Srećom, požar nije buknuo, te nije bilo povrijeđenih a ni materijalne štete, potvrđeno nam je iz MUP-a Kantona Sarajevo. No, to ne tješi baš previše građane koji stanuju na Trgu nezavisnosti. 

- Flaša je pogodila zgradu, ali nije se razbila već je pala na travnjak. Tu se i ugasio plamen. A šta da jeste? Šta da je buknulo?! Pa mogla je planuti zgrada, a onaj ko je to nešto pokušao i nije uspio, pokušat će opet, govori nam zabrinuti stanar i dodaje da je na fasadi ostao trag na mjestu gdje je zapaljena boca udarila. 

On, kako kaže, noćas ništa nije čuo, ali jutros kada je izašao iz stubišta, na travnjaku ispred zgrade zatekao je žute policijske trake i pripadnike MUP-a KS-a.  

Tada je, kaže, i saznao "da je nekom bačen molotovljev koktel". Kome, nije nam rekao. 

- Ma... ima tu svega, kratko je prokomentarisao.  

Ovaj događaj je, kako nam je potvrđeno i iz sarajevskog MUP-a, prijavljen oko 3 sata poslije ponoći.

"Prijavljeno je da je bačena zapaljiva tečnost", kazao nam je dežurni u Operativnom dežurstvu MUP-a KS-a te dodao da zasad nije poznato šta je tačno bačeno. Na naše pitanje pojašnjava da nije pričinjena materijalna šteta, kao i to da su policajci, prema informacijama kojim trenutno raspolaže, na mjestu događaja zatekli tek garež.

"Više informacija bi trebalo biti poznato nakon uviđaja", kazao je za Oslobođenje.

Ne propustite