VAŠE TIJELO ĆE SE PREPORODITI: Izbacite BIJELI HLEB iz ishrane dogodiće se ove TRI STVARI!

Zanimljivosti
VAŠE TIJELO ĆE SE PREPORODITI: Izbacite BIJELI HLEB iz ishrane dogodiće se ove TRI STVARI!
Hljeb je jedna od najomiljenijih namirnica, ali ukoliko ga izbacite iz ishrane, dogodiće se nevjerovatne stvari.

Hljeb je jedna od najomiljenijih namirnica, ali ukoliko ga izbacite iz ishrane, dogodiće se nevjerovatne stvari.
Hljeb postoji u mnogo različitih oblika, a ta ugljenohidratna bomba štetna je za naše tijelo i liniju, ali nam isto tako i crpi energiju.

Ukoliko biste omiljenu namirnicu izbacili iz ishrane, dogodile bi se tri nevjerovatne stvari u vašem organizmu.

1. Izgubićete kilograme uzrokovane vodom

Hljeb je prepun ugljenohidrata, a njihovo naglo izbacivanje iz prehrambenih navika na vašem tijelu primjećuje se gotovo trenutno, i to u obliku gubitka kilograma. Ali nije riječ o instant-mršavljenju, već o gubitku vode koja se sakuplja u tijelu.

Ukoliko izbacite hljeb, lakše ćete izgubiti kilograme

Tijelo skladišti ugljenohidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenohidrata zadržan u tijelu, u njemu zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

gluten-free-white-sandwich-bread-with-seeds-being-squeezed

2. Nećete više stalno biti gladni

Prerađeni ugljenohidrati, kakvih je prepun bijeli hljeb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast i skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove promjene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osjećaj gladi i žudnju za hranom, zbog čega se debljamo.

Hljeb je prepun prerađenim ugljenimhidratima

Ali to ne znači da iz prehrane morate u potpunosti da izbacite hljeb, već da prazne kalorije i bijeli hljeb zamijenite onim napravljenim od cjelovitih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

3. Energija će vam porasti, a probava se poboljšati

Za razliku od integralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su prekopotrebna za normalan rad crijeva i probave. Takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom.

Nakon što izbacite bijeli hljeb iz menija i u svakodnevnu prehranu uvrstite cjelovite žitarice, probava započinje normalan i olakšan rad.

Osjetićete porast energije

Isto tako, ugljenohidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako je ono kvalitetno, mozak radi normalno, bez smetnji, ali ako hrana za mozak nije zdrava, tijelo reaguje negativno, pa se pojavljuje osjećaj malaksalosti i umora.

Ne propustite