SNAŽNO NEVRIJEME POGODILO KOMŠIJE: Sve je trajalo samo 20 minuta, mještani gledali pustoš VIDEO

Region
SNAŽNO NEVRIJEME POGODILO KOMŠIJE: Sve je trajalo samo 20 minuta, mještani gledali pustoš VIDEO
Olujni vjetar sa kišom i gradom za nepunih 20 minuta uništio je ljetinu u opštini Lebane,

Olujni vjetar sa kišom i gradom za nepunih 20 minuta uništio je ljetinu u opštini Lebane, najviše paradajz pod plastenicima, i poplavio centar varoši.

Kako su agenciji Beta potvrdili mještani iz Lebana i okolnih sela, u nevremenu sinoć najviše su stradali plastenici i ispod njih paradajz u selima Togačevce, Cekavica, Bošnjace i Pertate.

"Za samo dvadesetak minuta oluja je pocijepala sve najlone na plastenicima i ostatke podigla, a grad je uništio paradajz. Samo smo pogledali i vidjeli pustoš, tek ćemo da procjenjujemo štetu", rekla je Jelena Ilić iz Cekavice.

Ova sela su istovremeno i najveći proizvođači povrća pod plastenicima u opštini Lebane, a neki ratari su nedavno besplatno delili paradajz u Leskovcu zbog niske otkupne cijene.

Takođe, poljoprivrednici iz ovih sela trebalo je da učestvuju na prvom Pradajz festu u Lebanu 30. jula.

Zbog jake kiše i grmljavine sinoć je bio poplavljen i centar Lebana gdje je vetar lomio drveće i nosio kontejnere, pa je glavna ulica bila zatvorena za saobraćaj.

Varoš Lebane, kao i cijela susedna opština Medveđa, koja se strujom napaja iz trafo-stanice kod Lebana, bile su sat vremena bez struje jer je ona isključena radi predostrožnosti, kako je potvrđeno u Elektrodistribuciji u Lebanu.

U centrali Vatrogasno-spasilačke ekipe u Leskovcu potvrđeno je da je tokom oluje grom udario na dva mjesta u lebanskoj opštini i izazvao manje požare.

 

Ne propustite