Narednih dana se očekuju pljuskovi i PAD TEMPERATURE u Srbiji: Evo kada će se ponovo vratiti sunce

Region
Narednih dana se očekuju pljuskovi i PAD TEMPERATURE u Srbiji: Evo kada će se ponovo vratiti sunce
.

Srbija se od juče nalazi pod uticajem ciklona, pa bi na padavine, grmljavinu i pljuskove trebalo da potraju sve do utorka.

Kako ističe meteorolog Marko Čubirlo, uprkos tome što je izvjesno da će se kišni period nastaviti, nije moguće predvidjeti i gdje će pasti najviše kiše ili koja područja će biti pogođena vremenskim nepogodama.

Prema njegovim predviđanjima, nad najvećim dijelom Jadrana i njegove unutrašnjosti, kao i na sjeveroistoku Srbije, biće najmanje pljuskova.

"Osim pljuskova ponegdje treba očekivati jake grmljavinske nepogode sa obilnom kišom, pojavom jake grmljavine, tučom/gradom i olujnim vetrom. Kao posljedica toga i činjenice da je ponegdje, prije svega nad dijelovima BiH već palo i blizu 80 mm taloga treba očekivati lokalnu pojavu poplava, izlivanja planinskih potoka i aktivaciju klizišta. Na sreću zemlja je "žedna" kiše ponegde nije bilo više od mjesec dana i veliki deo vode će se upiti", navodi Čubrilo na svom Fejsbuk profilu.

Za drugi dan vikenda, kaže Čubrilo, očekuju se više temperature, posebno na istoku regiona, gdje može biti i oko 31 stepen Celzijusa.

Novi pad temperature očekuje se već u ponedeljak, uz maksimume koji često neće prelaziti 25. podeljak.

"Od utorka sledi stabilizacija, ali ne i neko značanije otopljenje obzirom da će se sve do petka zadržati relativno svježe, sjeverozapadno vazdušno strujanje. Noći će biti prijatno sveže, a dnevni maksimumi od +24 do +30 stepeni Celzijusa. Oko 24.07. je moguće jače otopljenje uz maksimume i oko +35 stepeni Celzijusa, ali je već oko 27.07. moguće novo osvježenje", piše Čubrilo.

(blic.rs)

Ne propustite