NEOBIČAN NAČIN DA ZADRŽITE MLADOLIK IZGLED KOŽE LICA: Magična šifra zbog koje će vaše lice izgledati savršeno

Moda i ljepota
NEOBIČAN NAČIN DA ZADRŽITE MLADOLIK IZGLED KOŽE LICA: Magična šifra zbog koje će vaše lice izgledati savršeno
Svaka žena sanja da što duže zadrži mladolik izgled lica.

Svaka žena sanja da što duže zadrži mladolik izgled lica. Korejke imaju neobičnu tehniku koja im pomaže da u tome uspiju. Ovaj postupak traje samo 10 minuta.

Kako bi što duže zadržali mladolik izgled, žene, a i muškarci, odriču se mnogo toga i uložu prilično novca i vremena u brojne preparate za njegu kože. Korejke imaju posebnu tehniku čišćenja lica koja im pomaže da im koža bude zdrava i čista. Za nju treba da izdvojite samo 10 minuta, a tehniku je dovoljno primjenjivati četiri puta nedjeljno. Metod "4-2-4" sastoji se od posebnog sistema koji je podijeljen u tri faze i najboje ga je raditi uveče.

1. Masirajte lice uljem četiri minuta

Važno je da znate koje ulje vam najviše prija,a organska su uvijek najbolji izbor. Nanesite ulje na dlan i temeljno ga trljajte po cijelom licu 4 minuta. Nakon toga operite lice nježnim potezima.

mas

2. Čistite lice dva minuta

Čistite lice na uobičajen način sredstvom koje inače koristite uz dodatak vaše omiljene kreme. Nanesite sredstvo za čišćenje na lice i pokvasite kako bi se napravila pjena. Nježno masirajte dva minuta, a zatim kremu utrljavajte u kožu lica takođe dva minuta.

3. Umivajte se četiri minuta

Naizmjenično se umivajte toplom i hladnom vodom. Tako će vam proraditi cirkulacija i koža će biti zategnuta.

Osušite lice mekim peškirom. Ne trljajte kožu. Zatim nanesite redovnu hidratantnu kremu na lice. 
 

Ne propustite