Sjajne košarkašice BiH nakon historijskog uspjeha stigle u Sarajevo

Sport
Sjajne košarkašice BiH nakon historijskog uspjeha stigle u Sarajevo
.

Košarkašice Bosne i Hercegovine vratile su se u Sarajevo nakon historijskog uspjeha i osvajanja petog mjesta na Eurobasketu. Na Međunarodni sarajevski aerodrom sletjele su oko 11:40, a bh. heroine dočekali su članovi njihovih porodica, malobrojni navijači i novinari.

Kako je ranije najavljeno, s obzirom na epidemiološku situaciju, organizovanog dočeka neće biti. Svečani prijem će imati u Vijećnici u 13 sati gdje će ih ugostiti gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, a očekuje se da će određeni broj građana ipak spontano izaći na ulice i pozdraviti naše košarkašice.

screenshot-2

Među putnicima u avionu koji je doletio direktnom linijom iz Frankfurta nije bilo fenomenalne Jonquel Jones. Nažalost, ona se morala vratiti u svoj WNBA tim i nije bila dio ekipe koja je doputovala u Sarajevo.

"Presretni smo uspjehom koji smo ostvarili. Nakon pobjede protiv Belgije vidjeli smo da smo u dobroj formi i da imamo potrebnu energiju. Desilo se to što se desilo i možemo biti presretni. Pokazali smo zajedništvo i timski duh, koji nas je krasio tokom cijelog turnira. Jones je u svih šest utakmica imala double-duble i njen doprinos bio je nemjerljiv. Svojim izjavama i zalaganjem, pokazala je kako se igra u najdražem dresu", kazao je selektor Goran Lojo u obraćanju predstavnicima medija.

Podsjetimo, plasmanom među pet najboljih selekcija Starog kontinenta, naše košarkašice nastupit će na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo koji se igra u februaru naredne godine.

Na pomenutom turniru učestvovat će 16 reprezentacija koje su ostvarile najbolje plasmane na kontinentalnim prvenstvima. Igrat će šest najboljih iz Evrope, četiri najbolje iz Amerike, četiri najbolje iz Azije te dvije najbolje iz Afrike.

Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe, a na Svjetsko prvenstvo će se plasirati po tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe.

Izvor:Klix

Ne propustite