Objavljena najnovija epidemiološka mapa Evrope: Zašto BiH izgleda ovako?!

Aktuelno
Objavljena najnovija epidemiološka mapa Evrope: Zašto BiH izgleda ovako?!
Epidemiološka situacija u našoj zemlji, ako je suditi prema dnevnim brojkama i izvještajima, nikada nije bila povoljnija.

Epidemiološka situacija u našoj zemlji, ako je suditi prema dnevnim brojkama i izvještajima, nikada nije bila povoljnija. Broj novozaraženih svakodnevno opada, a drastično je manje i smrtnih ishoda.

Evropski centar za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu epidemiološku mapu Evrope, ali na njoj možemo vidjeti da je Bosna i Hercegovina označena sivom bojom. Sivom bojom na mapi ECDC-a označene su države s "nedovoljnim informacijama" ili zemlje koju su testirale manje od 300 ljudi na 100.000 stanovnika.

U momentu kada je mapa objavljena, došlo je do greške u podacima te je Hrvatska također bila u sivoj boji. Greška je ubrzo ispravljena te je ECDC upotpunio podatke te se sada Hrvatska nalazi u zelenoj boji.

Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti je evropska agencija sa sjedištem u Stockholmu, a njene COVID-karte pokazatelj su i za turiste je li sigurno ići na neku destinaciju.

Ne propustite