Šarović: Želimo da “razgolitimo” Dodika, SNSD-u je došao kraj

Aktuelno
Šarović: Želimo da “razgolitimo” Dodika, SNSD-u je došao kraj
-

Predsjednik SDS-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović rekao je gostujući na N1 da Dodik vodi BiH u NATO i da oni u SDS-u žele da "razgolite" Dodika kako bi on rekao kuda vodi ovu zemlju.

Nakon posjete članova Predsjedništva BiH Turskoj ponovo je aktuelizovana priča o NATO putu BiH. Na pitanje vjeruje li da će Milorad Dodik odvesti BiH u NATO i kakav je stav SDS-a po tom pitanju, Šarović je izjavio da vjeruje da će Dodik odvesti BiH u NATO i da Dodik “igra igru”.

“U toj igri je spretan, u toj vrsti manipulacije i različitim pričama. Kada je u Sarajevu, priča drugačiju priču, drugu priču priča Rusima, treću Vučiću, četvrtu Erdoganu… neuhvatljiv je u tim svojim turbulentnim manipulacijama koje izvodi a u suštini stvar je jednostavna. On želi da to odgodi i da priča da nije ništa potpisao, a u suštini jeste“, komentarisao je.

Rekao je i da je stav njegove stranke neutralnost te da razmišljaju kako “Dodika istjeraju na čistinu”.

“Da ga razgolitimo i da kaže kuda vodi zemlju. Budi hrabar. Ako vodiš zemlju u NATO, reci da vodiš i da nas suoči sa istinom“, naglasio je.

Komentarisao je izjavu lidera SNSD-a Milorada Dodika da se neustavni dan 9. januar, koji se slavi kao Dan Republike Srpske, slavi 15. februara, kada i Srbija slavi Dan državnosti. S tim u vezi je istakao da se u njegovoj stranci raduju praznicima u Srbiji, ali, kako je istakao, do te mjere poltronisati na takav način je nepotrebno i da je to velika greška koju je dao član Predsjedništva BiH iz RS.

Govorio je za N1 i o novim ulaganjima koje je najavila Vlada RS te naveo da je ta vlada nesposobna za neke velike pomake.

Za kraj je komentarisao i da li bi Dodik mogao preuzeti Vladu RS te rekao da se ta informacija nije čula od glavnog aktera.

“Ako se to desi to znači da bi on ostavio sve ovdje u Sarajevu i došao u Banjaluku i sve karte bacio na izbore 2022. koji jesu za njega biti ili ne biti“, mišljenja je Šarović.

Poručio je i da vjeruje da je SNSD-u došao kraj i da to zavisi i od opozicije, odnosno od toga koliko se budu pripremili te da smatra da su im šanse velike na idućim izborima koji će se održati u BiH 2022. godine.

(Izvor: N1)

Ne propustite