Stanivuković otvorio park koji je izgradila njegova porodica

Objavljeno:23.06.2021 - 15:21
A A A Times Arial

Foto: Instagram

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da će i dalje raditi na očuvanju zelenih površina u gradu te da će se boriti da one ne budu pretvoreno u beton.    

On je rekao da će, osim parka koji je otvoren, biti izgrađena još tri parka, te da će neki od njih takođe biti otvoreni u junu.   

"Odlučili smo da naš grad maksimalno uredimo i da zadržimo zelene površine, a ne da posvuda bude beton. Ovaj park simbolično nosi naziv 'Porodični park'", rekao je Stanivuković.

Kako navodi, ovaj park krasi statua majke koja doji dijete, što je simbol porodice i majki. Istakao je da je ponosan na činjenicu da je njegova porodica donirala ovom naselju park. Dodaje da okvirna vrijednost ovog parka i parka prekoputa njega iznosi oko 100.000 KM.

Prema njegovim riječima, u nedjelju će u ovom naselju otvoriti i česmu koja je posvećena borcima iz Rosulja, a koji su svoj život dali za Republiku Srpsku.

"Nastavićemo i dodatno da uređujemo ovo naselje, a posvećeno ćemo raditi za svaki dio Banjaluke, za svako naselje", kazao je Stanivuković.

Dodao je i da se nastavlja uređenje parka "Mladen Stojanović" te da očekuje da će tokom ljeta biti završena fontana i uređenje dijela šetališta.         

Takođe, kako navodi, nastavlja se sa uređenjem Kajak parka, a završetak radova se očekuje krajem juna, odnosno početkom jula.

 

(NN)
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!