Vučić u Skupštini dočekan uz višeminutne ovacije, morao “smirivati”

Region
Vučić u Skupštini dočekan uz višeminutne ovacije, morao “smirivati”
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je učestvovao na sjednici Skupštine na kojoj se informišu "građani i poslanici o pregovorima u Briselu i perspektivama djelovanja srpske države na Kosovu i Metohiji".

Poslanici su Vučića pozdravili stojećim višeminutnim aplauzom. On je u jednom trenutku rukama pokazao da je dovoljno.

Aleksandar Vučić je upozorio da odlaganjem rješavanja problema Kosova ništa nije riješeno. Da se rješenje mora pronači na odgovoran, racionalan način. I svješću kakvu Srbiju ostavljamo našim potomcima.

“Pred nama nije lak zadatak i vrijeme za svečarsko raspoloženje. Niti vrijeme za prevelika očekivanja. Nego je vrijeme za suočavanje sa realnošću koja nas okružuje”, rekao je Vučić na posebnoj sjednici Skupštine Srbije.

Kako je istakao, o tome kako sadašnje generacije budu rješavale problem Kosova, zavisit će i “budućnost potomaka i države”.

“Živ sam čovjek. Morao sam da burno reagujem na gluposti prištinske strane na pregovorima u Briselu, neuvažavanje činjenica i neprihvatanje onog što su sami potpisali”, izjavio je Aleksandar Vučić.

Dodao je kako je na “ničim potkrepljene optužbe” reagovao burno i uzvratio drugoj strani. Objasnio je da je poslije nastupa prištinske delegacije u Briselu, pitanje šta je to što Srbija može da radi. “Ima li pravo na arogantan, bahat i osion pristup u razgovorima“, pitao je Vučić. Te zaključio…

“Oni misle da imaju, ja mislim da mi nemamo”.

(N1)

Ne propustite