Arijana Memić: Od ovog trenutka niko od nas se ne osjeća sigurno

Crna hronika
Arijana Memić: Od ovog trenutka niko od nas se ne osjeća sigurno
Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, oglasila se danas nakon odluke Tužilaštva Kantona Sarajevo

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, oglasila se danas nakon odluke Tužilaštva Kantona Sarajevo da pusti na slobodu Fahrudina Ramića, koji je osumnjičen da je prijetio smrću Murizu Memiću.

"Hvala glavnoj kantonalnoj tužiteljici Sabini Sarajliji. Nismo ni očekivali drugačiju odluku od onih koji godinama štite ubice našeg Dženana. Ako se Murizu nešto dogodi, hoće li biti kriv Fake ili Sabina Sarajlija!? Od ovog trenutka niko od nas se ne osjeća sigurno", napisala je Arijana Memić.

Fahrudin Ramić, suprug Alise Ramić (djevojački Mutap), je uhapšen sinoć, a danas je nakon kriminalističke obrade po uputi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo otpušten iz službenih prostorija i branit će se sa slobode.

Iz Tužilaštva KS su saopćili da je Ramić pušten na slobodu jer nije bilo zakonskog osnova za daljnje zadržavanje i predlaganje pritvora.

Alisa Ramić, nekadašnja djevojka Dženana Memića, je uhapšena prije nekoliko dana u Sarajevu, a u subotu joj je određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje na krivično djelo organizovanog kriminala, odnosno pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Muriz Memić je u nedjelju dobio prijetnje smrću, a porodica je slučaj odmah prijavila policiji.

 

 

(Klix)

Ne propustite