TEME

Bitcoin pada i pada, ali zašto i dokle? Pred nama je možda dugo "medvjeđe ljeto", a brojne "papirnate ruke" neće dočekati zimu... zbog čega će veliki igrači opet trljati ruke

Objavljeno:21.06.2021 - 12:06
A A A Times Arial

Sredinom svibnja Bitcoin je izgledao "stabilno" oko 60,000 USD i tada su krenule vrlo optimistične procjene o tome kako će do kraja ove godine završiti na 100 ili pak na 200 tisuća USD, a oni naročito euforični već su vidjeli najpopularniju kriptovalutu na milijun USD! Možda, jednog dana u jednoj budućnosti, ali svakako ne ovih dana jer BTC poprilično dramatično pada. Nakon što je prošlog tjedna nakratko ponovno probio liniju od 40K jutros je propao na 32K i čini se kako će linija potpore od 30K biti sve teže "obranjiva".

Strmi pad nakon onih vrtoglavih 60K mnogima je došao kao šok prije nešto više od mjesec dana. Ovaj pak pad više nikoga previše ne iznenađuje pošto se već danima priča o tome da će se BTC vratiti ispod 30K. To sad na neki način djeluje kao "samoostvarujuće proročanstvo" jer što se više priča o tome to će se takav scenarij i prije ostvariti.

Naravno, glavna tema sad je koliko će padati. Prognoza ima puno. Pogledajmo one date od strane onih koji su relativno točno prognozirali i proljetni rast. Jedan od njih je Robert Kiyosaki koji sad prognozira da BTC ide na 24,000 USD.

Zašto BTC pada? Kineske regulacije i lov na ilegalne "rudnike" je svakako dio priče, ali i prevelika euforija početkom ove godine neminovno je vodila u veliku korekciju. Nadalje, djelomični oporavak od pandemije također ima efekta jer je smanjena potraga za novim mjestima za "spremanje viška novca".

Jasno, sve druge relevantne "alternativne" kriptovalute kao što su Dogecoin, Cardano, Matic, Etherum i druge padaju gotovo pa sinkronizirano s BTC-om. Možda čak i više, DOGE danas trguje na 0.25 USD što je najniža vrijednost u zadnjih mjesec dana.

Čini se da bi ljeto moglo biti "medvjeđe tržište", a neki već prognoziraju da će se za oporavak morati čekati zima da "medvjedi zaspu". Naravno, za mnoge "papirnate ruke" to će biti predugo čekanje, a ako krene veća panika profitirat će još jednom primarno veliki igrači koji se pripremaju na "veliki popust".

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!