Vojska pucala na Palestinku nakon navodnog napada na Izraelca

Svijet
Vojska pucala na Palestinku nakon navodnog napada na Izraelca
Izraelska vojska pucala je na Palestinku u ponedjeljak, nakon što je ona, navodno, nožem napala izraelskog civila nedaleko od jevrejskog naselja na južnom dijelu Zapadne obale, saopštila je policija.

Izraelska vojska pucala je na Palestinku danas, nakon što je ona, navodno, nožem napala izraelskog civila nedaleko od jevrejskog naselja na južnom dijelu Zapadne obale, saopštila je policija.

Svjedoci su kazali Al Jazeeri da je Amal Jihad Taqatqa (23) stigla u jevrejsko naselje Gush Etzion i nožem napala muškarca.

Muškarac je dobio lakše povrede, a napadnut je na raskrsnici u naselju južno od Betlehema, navodi se u saopštenju policije, prenosi AFP.

Zabranjen pristup palestinskim medicinarima

Hitna pomoć prevezla je teško ranjenu ženu u bolnicu, saopštili su medicinski radnici.

''Prema navodima policije, žena je prišla izraelskom muškarcu s namjerom da ga napadne nožem, ali nije uspjela. Zatim je nožem napala prolaznika, izraelskog civila, koji je, navodno, samo lakše povrijeđen'', javila je iz Ramallaha reporterka Al Jazeere Nisreen El-Shamayleh.

Iz Crvenog krsta rekli su Al Jazeeri da su vidjeli Palestinku nakon što je vojska pucala na nju.

Međutim, izraleske vlasti nisu dopustile palestinskim medicinskim radnicima da joj priđu.

Lokalni izvori su kazali Al Jazeeri da je izraelska policija upala u kuću Taqatqe u Bet Fajjaru, južno od Betlehema i uhapsila njenog oca.

Policija je blokirala mjesto napada.

Ne propustite