NE TROŠITE VIŠE SILNE PARE NA TABLETE ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Evo šta vam je samo potrebno da koristite jednu sedmicu

Zdrav život
NE TROŠITE VIŠE SILNE PARE NA TABLETE ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Evo šta vam je samo potrebno da koristite  jednu sedmicu
-

Visok krvni pritisak je najčešće okidač za zastoj srca ili srčani udar, a pacijenti uglavnom ignorišu simptome koji na njega ukazuju.

Arterijska hipertenzija je jedna od najčešćih bolesti današnjice. Smatra se da jedna trećina odrasle populacije ima pritisak koji bi se morao liječiti, a ovaj procenat se mijenja po regijama u zavisnosti od načina ishrane, fizičke aktivnosti i životne dobi. Vjerovatno da nema osobe koja bar jednom nije imala problem sa povišenim pritiskom, a dodatni problem u liječenju hipertenzije predstavlja podatak da se terapija uzima neredovno i čestou nedovoljnim dozama. 

p

Uzrok nastanka
Hipertenzija se najčešće javlja kao idiopatska, što znači da se ne zna razlog njenog pojavljivanja. U malom procentu (3-5%) hipertenzija je posljedica bolesti drugih organa i sistema. Na krvni pritisak utiču mnogi faktori kako u organizmu, tako i van njega. Krvni pritisak povećavaju prekomjerna upotreba soli i tečnosti, gojaznost, pretjerani unos alkohola i kafe, pušenje, fizička neaktivnost. 

Simptomi  
Povišen krvni pritisak je vrlo često bolest koja protiče sa vrlo malo simptoma, ili se oni čak i odsutni. Pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom mogu imati vrlo raznolike simptome, zavisno od toga da li je još neki sistem organa napadnut i oštećen dugogodišnjom hipretenzijom. Organi koji najviše trpe i stradaju u hipertenziji su: srce, oči, bubrezi i krvni sudovi. Ne treba smetnuti sa uma da je hipertenzija vrlo važan faktor kardiovaskularnog rizika i da bolesnici koji imaju hipertenziju oboljevaju od koronarne bolesti desetak godina ranije od svojih vršnjaka koji je nemaju. Simptomi koje najčešće imaju bolesnici sa povišenim krvnim pritiskom su: glavobolje (naročito u potiljačnom predjelu), nesvjestica, zujanje u ušima, nestabilnost pri hodu, bol ili slične senzacije u grudima, nedostatak vazduha, osjećaj ubrzanog ili nepravilnog rada srca i tako dalje.

Prirodni način za snižavanje visokog pritiska:

Potrebno je:

Ribani đumbir (1 komad)

images
1 čehno bijelog luka (naribanog)

d1
1 kašika jabukovog sirćeta

si
1 žličica meda

d4
1 kašika soka od limuna

l

Uputstvo:

Samo stavite sve sastojke u blender za 30 sekundi. Zatim, trebate procijedite tečnost i stavite mješavinu u frižider za 5 dana.

Kako se koristi:

Konzumirati 1 kašiku ovog lijeka prije doručka ujutro i 1 kašiku ovog lijeka prije večere noću. Ne bi trebalo da konzumirate ovaj lijek više od 3 puta dnevno.

Ne propustite