“Zlatni ljiljani” osvojili nove medalje u Turskoj

Ostali sportovi
“Zlatni ljiljani” osvojili nove medalje u Turskoj
Taekwondo klub “Zlatni ljiljan”, čiji je generalni sponzor BH Telecom, u BiH donio je nove medalje sa Evropskog klupskog taekwondo prvenstva 2014. održanog u Turskom gradu Antalya.

Taekwondo klub “Zlatni ljiljan”, čiji je generalni sponzor BH Telecom, u BiH donio je nove medalje sa Evropskog klupskog taekwondo prvenstva 2014. održanog u Turskom gradu Antalya, prenosi NAP.

Članica našeg kluba Ela Ćibo je u kategoriji juniorke do 59 kg, osvojila 3. mjesto i bronzanu medalju. Na prethodnim evrospkim prvenstvima Ela je dva puta izgubila borbu za medalju, ali uz kvalitetan rad svog trenera i sa velikom upornošću i vjerovanjem da može, Ela je nastavila svoj put ka uspjehu što je i donjelo svoj plod – kažu iz ovog kluba.

Dalje dodaju da sada imaju šest evropskih medalja i to: jednu zlatnu (Mirnesa Fetahović 2009 – prva zlatna medalja za BiH u jednom olimpijskom sportu – ), jednu srebrenu (Ajla Reizbegović 2013) i četiri bronzane (Elmedin Čekrlija i Amila Karšić 2009, i Ajla Reizbegović 2011 i Ela Ćibo 2014).

Ahmet Dilek, predsjednik i glavni trener je ovom prilikom izjavio:

Naši članovi su, na Dan Državnosti, kao pravi ambasadori prestavljali našu domovinu. Ovim smo pokazali da se, ne samo riječima nego i svojim djelima, borimo za našu držvu i predstavljamo je na najbolji način. Ela je bila jako blizu finalnoj borbi i zlatnoj medalji, jer je zadnja sekunda borbe bila odlučujuća, što je predstavnica Španije bolje iskoristila. Potrudit ćemo se da nastavimo našu tradiciju osvojanja evropskih medalja i odgajanja generacija koje će osvojiti i olimpijske medalja za Bosnu i Hercegovinu.“, kazao je Dilek

Ne propustite