Kad sam rodila sina, babica je zinula u mene i pitala me: "Da li ste sigurni da ste VI OVO RODILI?" A POGLEDAJTE IH SADA (FOTO)

Objavljeno:18.06.2021 - 08:26
A A A Times Arial

Don Pulen Li (52) iz južnog Velsa, rodila je, kako je nazivaju ljekari "bebu čudo". U pitanju je dječak Lajvlin.

Don kaže da je oduvijek željela da bude mama, ali nikada nije uspjela da nađe pravu osobu sa kojom bi podijelila roditeljstvo.

don3

Onda je u njen život ušla Rebeka (38). Brzo su se zaljubile i vjenčale i Don kaže da je znala da želi da zasnuje porodicu sa njom.

- Kada sam upoznala Rebeku 2013. godine, a ona je već imala troje djece, bilo mi je kristalno jasno da i ja želim jedno svoje. Dogovorile smo se da probamo sa vantjelesnom oplodnjom, a da koristimo moje jajne ćelije. Uspjele smo iz trećeg puta, iako sam imala 50 godina i slabe šanse da zatrudnim. Svu ušteđevinu dala sam na to i presrećna sam što sam uspjela - kaže Don koja se porodila carskim rezom marta 2017. godine.

don2

Dječak je rođen dvije nedjelje ranije, imao je meningitis i sepsu. Don kaže da se odmah susrela sa diskriminacijom zbog svojih godina.

- Bolničko osoblje gledalo me je sumnjičavo, a jedna sestra je čak imala obraza i da me pita da li sam sigurna da sam ja majka dejteta. Odgovorila sam potvrdno, a ona me je opet pogledala sumnjičavo i ponovila: "Jeste li je vi rodili?" - kaže Don.

Ona naglašava da nije imala nikakve poteškoće u trudnoći i da je sve teklo glatko, i da želi da ohrabri sve žene da, ako razmišljaju o tome, krenu u majčinstvo, i pored osude društva.

- Da, ima dana kada mi je muka od pretpostavki ljudi da sam ja djetetu baka a ne majka, ali to su prolazne stvari. Trudim se da se ne obazirem na to i da se umjesto toga posvetim svome sinu - kaže Don.

(zenablic.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!