AKO IMATE MLIJEKO I JAJA, NAPRAVITE OVAJ PREDIVAN DESERT: Lagana poslastica koju svako može da spremi!

Praktična žena
AKO IMATE MLIJEKO I JAJA, NAPRAVITE OVAJ PREDIVAN DESERT: Lagana poslastica koju svako može da spremi!
-

Kako stižu topliji dani, tako bismo svi radije poslastice koje ne zahtevaju preterano "petljanje" po kuhinji, a po mogućstvu ni uključivanje rerne. Ovaj desert je upravo takav – ne peče se, sprema se lako i brzo i veoma je jeftin!

Sastojci:

12 keksića pravougaonog oblika

700 mililitara mlijeka

70 grama kukuruznog skroba

150 grama šećera

Kesica vanilin šećera

Tri jaja

150 grama krem sira

Priprema:

U posudu sipajte mlijeko, kukuruzni skrob, šećer, vanilin šećer i jaja, pa mutilicom umutite da se sastojci sjedine. Stavite na vatru srednje jačine i kuhajte dok se krem ne stegne – otprilike do gustine pudinga.

Skuhani fil prebacite u posudu, prekrijte je streč folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi, kako bi se prohladio. U ohlađen fil dodajte krem sir i umutite da se sjedini.

Pripremite manji pleh koji ćete obložiti streč folijom, zatim na dno rasporedite šest keksića, odozgo nanesite fil, pa po vrhu poređajte preostali keks.

Prekrijte folijom i ostavite da se ohladi u frižider dva-tri sata, a zatim poslužite. Po želji odozgo možete da pospete šećer u prahu.

(MONDO)

Ne propustite