ŽENE! CIJELI ŽIVOT SE BRIJETE POGREŠNO I JAVLJAJU VAM SE CRVENE TAČICE: Evo šta trebate uraditi i to se više NIKAD NEĆE DESITI

Praktična žena
ŽENE! CIJELI ŽIVOT SE BRIJETE POGREŠNO I JAVLJAJU VAM SE CRVENE TAČICE: Evo šta trebate uraditi i to se više NIKAD NEĆE DESITI
-

Ukoliko se ubrajate u grupu žena za koje jedino brijač dolazi u obzir, evo kako treba da se 'pravilno' obrijte

Tamne su tačkice zapravo dio korijena dlake, koji se nalazi na najgornjem sloju kože pa ih brijač ili krema ne mogu ukloniti. Ovo je za mnoge žene velik estetski problem pa se postavlja logično pitanje - što se može učiniti po tom pitanju?!

Crne točkice pogotovo su vidljive nakon brijanja, prvenstveno kod žena koje imaju vrlo tamne i debele dlačice na nogama. Da biste se riješili ovih točkica, treba točno znati kako depilirati noge. U Americi postoji prigodan termin za noge "posute" crnim točkicama - strawberry legs – u slobodnom prijevodu: "jagodaste noge".

Usporedba je inspirirana sitnim crnim sjemenkama koje prekrivaju crvenu površinu jagode. Kod jagoda nam to, naravno, uopće ne smeta, ali s nogama je situacija znatno drugačija i nimalo lijepa.

brijanje-nogunaslov

Zašto nastaju ove tačkice i kako ih se riješiti?

Često nailazimo na informaciju da se kod crnih točkica na koži zapravo radi o zatvorenim porama, odnosno malim miteserima - ali to nije točno.

Najbolji način da izbjegnete "jagodaste noge" jest uklanjanje dlačica tako da se one uklone zajedno s korijenom. Dakle, epilacija, depilacija voskom ili šećernom pastom. I laser je dobra, ali prilično skupa metoda. Međutim, ženama s vrlo osjetljivom kožom ne preostaje ništa drugo nego uzeti brijač u ruke.

Ako spadate u skupinu žena za koje jedino brijač dolazi u obzir, onda se barem "pravilno" obrijte. To znači sljedeće:

- Investirajte u dobar brijač. Pravilo je - što više oštrica, to bolje!

- Uvijek pazite da je brijač čist i da nije tup.

- "Omekšajte" noge u vodi prije brijanja - omekšat će i koža i dlačice.

- Koristite gel za brijanje za osjetljivu kožu.

- Dlačice brijte suprotno od smjera rasta.

- Na osjetljivim mjestima brijte noge u smjeru rasta dlačica.

- Ne prelazite više puta po istome mjestu.

- Nakon brijanja "smirite" kožu odgovarajućim losionom.

5c9d2455148d4d4703c9aa2046

Pripremite noge za brijanje

Najveća pomoć kod brijanja i "čišćenja" nogu jest piling. Prije svakoga brijanja, obvezno napravite piling nogu, a idealno bi bilo svakodnevno. Dobre su i spužve ili rukavice za piling, ali preporučuje se prirodan piling koji lako možete napraviti sami.

Potrebna su tek tri sastojka. Najvažniji je sastojak limun. Njegov sok sadržava voćne kiseline koje čiste kožu te uklanjaju mrtve stanice. Tako će brijanje biti još temeljitije. Za domaći piling potrebne su vam:

- tri kašikice smeđeg šećera ili taloga crne kave

- tri kašikice ulja (kokosova ili maslinova)

- sok od pola limuna

Pomiješajte sve sastojke u pastu i masirajte njome noge kružnim pokretima prije brijanja.

Ne propustite