Dodik o Komšićevoj reakciji na deklaraciju NATO: U nedostatku vlastite politike, on je uvijek vodio tuđu

Objavljeno:14.06.2021 - 22:21
A A A Times Arial

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da reakcija Željka Komšića na deklaraciju NATO-a u kojoj se pominje BiH i podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu potvrđuje da on nije dorastao ni manjim izazovima od ovih pred kojima se nalazi, te da je u nedostatku vlastite politike uvijek vodio tuđu i varajući prolazio na izborima.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Komšića da u deklaraciji NATO-a ne stoji konstitutivnost naroda u BiH, Dodik je odgovorio da je u deklaraciji implicitno potvrđena konstitutivnost naroda, jer Dejtonski mirovni sporazum na koji se poziva NATO i Ustav BiH kao njegov sastavni dio sadrži upravo odredbu o konstitutivnost naroda.

– Što se tiče Komšićevih fantazija u vezi sa Programom reformi i konstantnog zavaravanja javnosti u BiH kako je nešto učinjeno u pogledu eventualnog članstva u NATO, imam samo jedno da poručim – ako je to tačno i ako BiH može bez stava Republike Srpske u NATO neka proba odmah – istakao je Dodik upitan da prokomentariše i Komšićevu izjavu da je BiH aktivirala akcioni plan za članstvo u NATO.

On je naglasio da će se tako najbolje suprotstaviti lažima koje Komšić i njemu slični proizvode, a proizvode ih da bi se ljudi bavili nepostojećim Nacionalnim godišnjim planom (ANP) umjesto na primjer kako Bošnjaci imaji dva, a Hrvati nijednog člana Predsjedništva BiH.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!