TEME

ODBRANA KAO IRONIČNA POTVRDA: Elon Musk opovrgavanjem da se bavi manipulacijom tržišta naglo podigao vrijednost Bitcoina

Objavljeno:14.06.2021 - 15:40
A A A Times Arial

Bitcoin se naglo popeo iznad 39,000 USD nakon što je Elon Musk odbacio optužbe da se bavi manipulacijom tržišta. Ironično, sama činjenica da je BTC skočio s 35K na 39K zapravo je potvrda, još jedna u nizu, do koje mjere Elon Musk utječe na tržište kriptovaluta!

Njegov komentar zapravo je reakcija na prozivke, u ovom slučaju od strane glavne direktorice financijske kompanije Sygnia, Magde Wierzycke, koja je poručila: "Što se tiče cijene Bitcoina, ono što možemo vidjeti je manipulacija od strane jednog vrlo moćnog i utjecajnog pojedinca".

Nije spomenula Muska poimence, ali je svima zapravo i više nego jasno na koga je mislila. Tako i samom Musku koji je na njen komentar na Twitteru odgovorio ističući: "Nije istina. Tesla je prodala samo oko 10% Bitcoina kako bismo testirali mogućnost prodaje bez utjecaja na tržište. Kada pak rudari pokrenu proces rudarenja s čistom enegijom (bar 50%) i mi ćemo ponovno pokrenuti prodaju".

Dakako, pritom se referirao na nedavno odustajanje Tesle da prodaje svoje automobile u Bitcoinu, navodno zbog ekoloških posljedica rudarenja. No, neki su Muska optužili da na taj način manipulira tržište prema svojim željama.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!