Magazinović o svojoj kritici Opće bolnice: Nikog se ne ruši, treba nam efikasnije zdravstvo

Bosna i Hercegovina
Magazinović o svojoj kritici Opće bolnice: Nikog se ne ruši, treba nam efikasnije zdravstvo
Magazinović kaže kako apsolutno se ne radi o rušenju ikoga

Državni zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) Saša Magazinović za naš portal pojasnio je svoju raniju kritiku na rad Opće bolnice "Dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Magazinović kaže kako apsolutno se ne radi o rušenju ikoga i vrijeme je da prestanemo bilo koju kritiku doživljavati kao dramatične političke poteze, a počnemo ih shvatati kao otvaranje dijaloga za poboljšanje usluga koje su potrebne svima nama.

"Nismo mi tek danas shvatili da u zdravstvu postoji masa problema, a oni se neće riješiti ako se pravimo da ih nema, bez obzira ko je na čelu koje ustanove. Hajde da bez pravljenja konstrukcija o zavjerama rješavamo probleme koji postoje, radilo se o nedostatku materijala, eventualnim nestručnim ljekarskim reakcijama ili složenom putu pacijenta", naveo je on,prenosi Klix.

Nastavlja kako direktori i vlade se mijenjaju, a život i zdravlje su nepredvidivi i zajedno moramo napraviti efikasnije zdravstvo.

"Vlada Kantona Sarajevo i njihovi kadrovi u institucijama imaju moju podršku, da i tu nepostojeću dilemu riješimo", kazao je Magazinović.

Magazinović je jučer na društvenim mrežama napisao kako je stanje u Općoj bolnici loše, ilustrirajući to situacijom sa prijateljem.

"Danas su drugu šili ruku u Općoj bolnici bez anestezije. Razlog – nemaju je. Radili su malo debljim koncem. Razlog – nema tanjeg. Valjda im prešlo od KCUS-a", naveo je Magazinović.

Ne propustite