Stanivuković: Banja Luka je samo prva stanica, voz promjena ide nezaustavljivo

Bosna i Hercegovina
Stanivuković: Banja Luka je samo prva stanica, voz promjena ide nezaustavljivo
Na "Razgovoru s građanima" u Šekovićima, lideri Partije demokratskog progresa (PDP) najavili su "zagrijava" za promjene koje dolaze.

Na "Razgovoru s građanima" u Šekovićima, lideri Partije demokratskog progresa (PDP) najavili su "zagrijava" za promjene koje dolaze.

"U Šekovićima je napravljen prvi Opštinski odbor PDP-a u Republici Srpskoj i toga se sjetim uvijek kada dođem ovdje. Danas, više od dvadeset godina kasnije, ovdje sam sa mladim ljudima, Jelenom Trivić i Draškom Stanivukovićem, iza čijeg rada čvrsto stojim i koji imaju hrabrosti da jasno kažu i stave glavu tamo gdje mnogi ne bi smjeli ni prići. Oni nose teret borbe protiv deformacija koje naše društvo danas ima", rekao je počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić.

Draško Stanivuković, član Predsjedništva PDP-a, rekao je da je u novembru u Banjoj Luci započeo snažan proces promjena.

"Ali naša borba je usmjerena ka tome da u cijeloj Republici Srpskoj bude bolje. Voz promjena ide nezaustavljivo, a ovo je naša prva stanica. Ova naša borba se ogleda u nekoliko segmenata, a jedan od njih jeste borba protiv privatizovane države. Oni su 22 godine vladali Banjom Lukom, gradili na našoj zemlji, međutim mi smo imali nesalomivu volju za promjenama i uspjeli smo", rekao je Stanivuković.

On je podsjetio na neka od brojnih obećanja koja je davala vlast prethodnih decenija.

"Gdje je nezavisna Republika Srpska koju obećavaju svake godine? Mi smo prvi u svijetu po broju obećanih referenduma. Danas slušamo i da Dan Republike može biti i u februaru, samo zato jer Dodik prolazi krizu identiteta. Poručujem da će mladost zavladati i voditi Republiku Srpsku, nove generacije koje nisu zadojene mržnjom, koje su spremne da iskoriste sve svoje kapatitete da svaka lokalna zajednica napreduje. Imamo plan za Šekoviće i za svaku opštinu ili grad u Republici Srpskoj. Treba da se izdignemo iznad svih podjela i da gradimo temelje bolje budućnosti. I svakako, naša ideja je da PDP bude najsnažnija stranka, ne samo na republičkom nivou, nego u svakoj opštini i gradu“, istakao je Stanivuković,prenosi Klix.

Ne propustite