MAGISTAR FARMACIJE OTKRIVA NAJBOLJI PRIRODNI LIJEK ZA ANEMIJU I IMUNITET: Čini čuda za zdravlje samo ako se ovako pije

Porodica i zdravlje
MAGISTAR FARMACIJE OTKRIVA NAJBOLJI PRIRODNI LIJEK ZA ANEMIJU I IMUNITET: Čini čuda za zdravlje samo ako se ovako pije
-

Med i pčelinji proizvodi, poput propolisa, polena, matičnog mliječa i perge, svuda u svijetu su cijenjeni i smatraju se jednim od najbolji prirodnih sredstava za jačanje imuniteta i kao pomoć kog brojnih tegoba, od anemije pa do problema sa astmom i bronhijama.

Danas na tržištu postoji velike količine "lažnih" medova, a kako ih prepoznati, koja vrsta je najbolja za respiratorne tegobe, kao i koja vrsta propolisa je najkorisnija za zdravlje, govorila je magistar farmacije Hristina Lazarević.

O lijekovitim svojstima matičnog mliječa, u emisiji "RTS ordinacija" Hristina je otkrila za šta sve je dobar matični mliječ?

"Matični mliječ je po mom mišljenju, a vjerujem i da će se mnogi pčelari složiti sa mnom, jedan od najdragocjenijih mednih proizvoda. Smatra se da u njemu od svih mednih proizvoda ima najviše željeza. Zbog toga često u supermarketima, pa i na pijacama, možete naići na kombinaciju matičnog mliječa i sjemena koprive, koja takođe ima željezo", objasnila je Hristina. 

"Matični mliječ osim što povećava nivo željeza u organizmu, povećava i broj eritrocita i tako se bori protiv anemije."

Budući da spada u proizvode od meda, a poznato je da postoje osobe koje su na njega alergične, da li postoji neka grupa ljudi koja ne bi smjela da ga uzima?

"Isto kao i sa propolisom i medom, samo osobe koje su alergične na med i pate od dijabetesa, njima se preporučuje da budu oprezni."

Hristina je otkrila i najmoćniju kombinaciju pčelinjih proizvoda koji nevjerovatno podižu imunitet i štite od bolesti.

Med za imunitet

Sastojci:

500 g meda
25 g polena
30 g matičnog mliječa
35 kapi propolisa
narendana kora 1 limuna

Priprema:

Prethodno se limun stavi u posudu sa vodom i sodom bikarbonom da odstoji. Pa se dobro opere i sastojci se pomiješaju. Ovu smjesu je najbolje držati u frižideru zbog limunove kore. Uzima se jedna supena kašika ujutru, pola sata prije doručka, na prazan stomak.

(Mondo.rs)

Ne propustite