AKO USTAJETE NOĆU I IDETE U WC, OVO MORATE DA ZNATE: Doktorica iz Hitne upozorila na problem koji ima OZBILJNE posljedice

Porodica i zdravlje
AKO USTAJETE NOĆU I IDETE U WC, OVO MORATE DA ZNATE: Doktorica iz Hitne upozorila na problem koji ima OZBILJNE posljedice
-

Doktorka Danijela Jevtić objasnila da komplikacije mogu da budu zabrinjavajuće!

Doktorka Danijela Jevtić iz Hitne pomoći rekla je da se Beograđani sve više javljaju sa istim problemom - povredama, i to zadobijenim u kući. Mnogi i ne znaju da imaju nizak pritisak zbog čega tokom toplih dana mogu da padnu u kući i zadobiju povrede, ovo posebno važi za one koji noću ustaju da odu u WC.

Ove povrede mogu dovesti do trajno umanjene pokretljivosti, a doktorka je posavetovala sve kako da se zaštite.

"Možda zbog lijepog vremena, prethodno smanjenog kretanja, sada imamo izuzetno veliki broj povrijeđivanja. U pitanju su i kućne traume, i povrede na javnom mjestu", rekla je ona.

doktorka-iz-hitne-pomoci

"Mnogi imaju problem za koji i ne znaju, kao što je pad krvnog pritiska, ali savjet za starije pacijente i one koji imaju niži pritisak odnosi se na noćno ustajanje, kada su povrede česte. Ako imate noćno mokrenje, kada idete do toaleta, naročito ako uzimate diuretik kao terapiju, obavezno najprije posjedite malo na krevetu, nemojte ustajati naglo. Neka put do kupatila bude osvetljen, a klizave površine zastrte", rekla je ona.

"To su mali saveti, ali vas spasavaju dugotrajne nepokretnosti posle preloma kuka. Posljedice tokom oporavka mogu biti opasne, među njima su urinarne infekcije, upala pluća i druge ozbiljne komplikacije", rekla je ona.

(MONDO)

Ne propustite