PRENOSIMO

Bakir Izetbegović za Euronews: Poslao sam "emisare" da kažu Vučiću kako BiH ide u reviziju presude protiv Srbije

Objavljeno:10.06.2021 - 23:03
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

U centrali SDA u Sarajevu reporter Euronews Srbija Stefan Goranović razgovao je sa liderom ove stranke, Bakirom Izetbegovićem.

 
Na pitanje novinara da li je poslao najbliže saradnike kod Vučića kako bi ga zamolili da ne reaguje na reviziju, Izetbegović je rekao kako jeste poslao saradnike, ali kako bi predsjedniku Srbije saopćili da će Bosna i Hercegovina ići u smjeru revizije.

"Nisam ja poslao nikoga da Vučića bilo šta zamoli. Nego da mu kaže da ja idem u tom smjeru. Dakle da ću se potruditi da dođe do revizije presude u odnosu na Srbiju. Jer Srbija je ovdje kriva itekako, za ogromne patnje naroda. Ja sam krenuo u tome smjeru, ali sam Vučiću poslao poruku da se to odnosi na krivicu režima koji je to uradio devedesetih godina. Ja ne želim s modernom Srbijom da imam konflikt, ja ću pokušati s njim da imam normalan odnos, ali da zna da ću krenuti u tom smjeru. I da to nije napad ni na njega, ni na Srbiju, nego na jedno vrijeme i na jedan režim koji je to napravio i uradio u BiH. I zato su otišla dva moja prijatelja, da tu stvar kažu gospodinu Vučiću".

Izetbegović je također izjavio kako i dalje želi bolje odnose sa Srbijom, ali i sa Srbima.

"Želim bolje odnose sa Srbijom i sa Srbima, ali imaju neke stvari preko kojih se ne prelazi", rekao je za Euronews predsjednik SDA Bakir Izetbegović

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!