PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović: Očekujem jači angažman Evropske unije na području Zapadnog Balkana

Objavljeno:10.06.2021 - 19:53
A A A Times Arial

Na samitu zemalja Zapadnog Balkana koji je danas održan u Tirani, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govorio je o angažmanu Evropske unije na ovim prostorima te naglasio kako u narednom periodu očekuje jačanje utjecaja EU u ovom dijelu Evrope.

Đukanović je također izjavio kako je evropska perspektiva regiona realna i dogledna.

"Zapadni Balkan svjedoči podizanju pažnje Evropske unije, što je obećavajuća poruka da je evropska perspektiva regiona realna i dogledna", rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Na samitu zapadnobalkanske šestorke, koji je danas održan u Tirani na poziv predsjednika Vlade Albanije Edija Rame, Đukanović je ukazao da je očigledna pojačana frekvencija sastajanja na najvišem nivou u regionu uz učešće visokih predstavnika EU.

"Očekujem dalji pojačan angažman EU na prostoru našeg regiona, što je veoma ohrabrujuće i za ono što su evropske aspiracije Crne Gore", dodao je Đukanović.
Đukanović je naveo da je razgovarano o geopolitičkom aspektu i o realizaciji ekonomsko-investicionog plana, kojeg je prije otprilike godinu dana predstavio komesar EU Oliver Varhelyi.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!