KOMARCI OD OVOGA BJEŽE KAO LUDI: U ovaj trik se kunu milioni ljudi, a potreban je samo 1 sastojak

Praktična žena
KOMARCI OD OVOGA BJEŽE KAO LUDI: U ovaj trik se kunu milioni ljudi, a potreban je samo 1 sastojak
-

Invazija komaraca je počela, a evo trika kako da se zaštitite od njih na provjeren način.

Pored skupih preparata koji vas navodno štite od insekata, postoje i alternativna rješenja, koja su potpuno prirodna. Sezona komaraca je počela, a vjerovatno se i vi trudite da pobegnete od ovih malih napasti. Zatvarate se u kuću, ne otvarate prozore bez mrežice ili uopšte, a izbjegavate i šetnje pored vode. U potpunosti vas razumijemo, ali vam i donosimo jedno korisno rješenje kako biste mogli da uživate u svakom trenutku i na svakom mjestu. 

Sve što vam je potrebno jeste ulje čajevca, koje je višenamensko sredstvo. Mnoge narukvice za zaštitu od komaraca su natopljene ovim uljem ili uljem limunovog soka. Mnoga sredstva za zaštitu od komaraca i insekata baš ovo ulje imaju u sebi, a posebno je djelotvorno kada ga nanosite direktno na kožu tako što ćete na vrat ili ruke nakapati par kapi. 

cajevac

Kako biste ih otjerali iz prostorije preporučuje se da ulje čajevca nakapate na krpe i rasporedite ih po kući. Neka vam jedna stoji na terasi, jedna u kuhinji, a po mogućstvu i u dnevnoj. Oni kada osjete specifičan miris ulja čajevca, odmah će pobjeći. 

Još jedna stvar koja može pomoći u zaštiti od ovih napasti je lavanda, pa ne bi bilo loše da je posadite ispod prozora, terase ili pak da uvijek imate par grančica u domu, piše magazin Lepa i Srećna.

Ne propustite