EDIN HADŽIHAJDIĆ:

"Ja sam musliman, Srpska je moja zemlja i uvijek ću braniti heroja Ratka Mladića, junaka bez mane!"

Objavljeno:09.06.2021 - 15:28
A A A Times Arial

Rijetko ko u Bijeljini zna ko je Edin Hadžihajdić. Ali, kada neko spomene Mađara, njegovi sugrađani znaju o kome je riječ.

Vođa navijača FK Radnik i strastveni navijač Crvene zvezde u žižu šire javnosti Republike Srpske i BiH dospio je 11. jula 2015., kada je u Bijeljini lijepio plakate podrške Ratku Mladiću.

Na plakatima su bile ispisane poruke "Đeneral, Junak bez mane, Srpski heroj" i "Predsedniče Dodik vreme je za istinu. Referendum!"

– Ustao sam kao i svaki drugi dan, došao do grada i počeo lijepiti plakate, došla je policija, a kada su ustanovili da plakati nikoga ne vrijeđaju, ipak su pozvali komandira stanice da se konsultuju. Potom sam priveden. Na plakatu sam ispisao parole podrške generalu Ratku Mladiću i parole podrške Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske. Ja ću uvijek dati podršku predsjedniku Srpske, ma kako se on zvao, istakao je u razgovoru za magazin Istina Hadžihajdić.

- Na svojim plakatima nisam uvrijedio nikoga, ni Hrvata, ni muslimana, ni Srbina. Ne plašim se ničega, jer nema osnove da mi bilo šta prikače. Ja sam musliman, rođen sam ovdje u Bijeljini i Srpska je moja zemlja. Uvijek ću braniti Ratka Mladića, kaže Edin Hadžihajdić.

55d6d0d1-62a4-40f5-988c-79720a0a0a6c-edin-hadzihajdic-previeworg

Proteklih godina hapšen je više puta mada, kako tvrdi, nikad zbog kriminala. Nikad se nije bavio smunjivim poslovima niti imao dodira s kriminalcima.

– Već 15 godina sam među prvima na svakom protestu. Kada su hapšeni Mladić, Karadžić i naši generali, ja sam bio tu. Uvijek sam bio među vodećim ljudima kada se organizovao protest. Ne znam zašto sam im taj dan zasmetao. Bolje da su hapsili one koji su pravili nerede u Srebrenici, kaže Edin.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!