PRIRODNI ANTIBIOTIK, I LJEKARI GA PREPORUČUJU: Domaći lijek snižava holesterol i ubija viruse

Porodica i zdravlje
PRIRODNI ANTIBIOTIK, I LJEKARI GA PREPORUČUJU: Domaći lijek snižava holesterol i ubija viruse
-

Ako uzimate ovaj prirodni antibiotik, zaboravićete na prehlade i viruse.

Neprestane smjene toplog i hladnog vremena i nagle promjene temperature ne utiču samo na raspoloženje, već i slabe imunitet, ostavljajući nas ranjive na viruse. Sada je pravi trenutak da ojačate odbranu organizma, a umesto suplemenata vitamina i minerala, probajte provereni domaći preparat. 

Napravite sami tonik koji efikasno jača imunitet i, zahvaljujući snažnom antibakterijskom dejstvu, štiti od virusa. Osim toga, ovaj domaći "lijek" snižava holesterol, djeluje i kao probiotik, pa tako poboljšava funkcionisanje digestivnog trakta.

Kako pripremiti ovaj moćni tonik za imunitet?

Sastojci:

prirodno jabukovo sirće
100 g svježe ljute paprike
po 500 g crvenog i bijelog luka i rena
250 g korijena đumbira

Sve sastojke (osim sirćeta) oprati, očistitii sitno isjeći. Zatim staviti u veliku staklenu teglu i zaliti jabukovim sirćetom tako da tečnost prekriva isjeckane sastojke tri prsta iznad njih.

Čvrsto zatvoriti teglu i promućkati. Smjesu osraviti 2-6 nedelja na tamnom, hladnom mjestu. Možete ga ostaviti da stoji duže, to će samo poboljšati njegova svojstva. Povremeno protresti sadržaj tegle. Zatim procijediti tonik kroz gazu ili sito od nehrđajućeg čelika. Dobro iscijedite da preostali sokovi izađu iz povrća.

Sipati tonik u neprozirnu bočicu i držati na hladnom i tamnom mjestu.

Kako se koristi?

Ako planirate da smjesu uzimate svakodnevno, važno je da slijedite sljedeća pravila: 1 kašičicu tonika razblažiti u 1 dl  prečišćene vode, možete dodati med za ukus. Pijte polako. Tokom dana poželjno je popiti puno ove ljekovite vode.

Ovaj eliksir ne bi trebalo da se koristi ako postoje akutne ili hronične bolesti gastrointestinalnog trakta, zatvora, trudnoće. Čak se i stručnjci slažu - uzimanjem ovog prirodnog antibiotika, zaboravićete na prehladu i viruse.

(mondo)

Ne propustite