Šešelj: Očekivao sam ovu presudu

Region
Šešelj: Očekivao sam ovu presudu
-

Šef Srpske radikalne stranke i ratni zločinac Vojislav Šešelj gostujući na televiziji B92 rekao je da je očekivao ovakvu presudu Ratku Mladiću. 

"Haag je sud za Srbe, to se vidi prema broju optuženih Srba i po tome da su samo Srbi osuđivani", naglasio je Šešelj.

"Mogućnost učinkovite obrane kod Mladića nije postojala. Samo smo Milošević i ja imali tu mogućnost, ali on nije imao vremena izučiti anglosaksonsko pravo, već pobjeđivati laži svjedoka. Ja sam imao vremena naučiti anglosaksonsko pravo i pobijedio sam na proceduri", rekao je. 

Dodao je da je polagao nade u sutkinju Nyambe, koja je iznosila suprotna mišljenja, te da se nadao da će još netko biti uz nju.

"Hrvati daju velike pare da oslobode Markača i Gotovinu, dali su 30 milijuna za Blaškića, čak je i Vatikan to financirao"

Šešelj je iznio i tvrdnju da su "Hrvati plaćaju haškom tribunalu da se njihovi generali ne osude".

"Hrvati daju velike pare da oslobode Markača i Gotovinu - 30 milijuna je plaćeno za Tihomira Blaškića, čak je i Vatikan to financirao", izjavio je Šešelj. 

Rekao je da se Srbe "optužuje za genocid koji se nije dogodio". Kazao je da je jasno da u Srebrenici kaznenog djela genocida nije bilo. 

"Ne mora čovjek biti pravnik, dovoljno je da je intelektualac i da je pismen, pa da pročita međunarodnu konvenciju o sprječavanju i kažnjavanju kaznenog djela genocida i bit će mu jasno da se ovaj događaj u Srebrenici ne može okvalificirati kao genocid", naglasio je on.

"Nema pomirenja dok nas Srbe nazivaju krivcima" zaključio je Šešelj.

Izvor: Index.hr

Ne propustite