ONKOLOZI OVE NAMIRNICE BAŠ NIKAD NE JEDU: Ako želite dobro zdarvlje, na ovu hranu zaboravite i vi!

Porodica i zdravlje
ONKOLOZI OVE NAMIRNICE BAŠ NIKAD NE JEDU: Ako želite dobro zdarvlje, na ovu hranu zaboravite i vi!
.

Recept za savršeno zdravlje ne postoji, ali hrana može da pomogne da se osećamo bolje i da se rizik od raznih oboljenja smanji. Onkolozi su podelili sa nama kako izgleda njihoiva ishrana i koje su to namirnice zauvek izbacili iz ishrane, a koju hranu preporučuju.

Beli hleb i prerađeni proizvodi od mese su obično puni aditiva i nisu dobra opcija. Takođe, brza hrana je zabranjena, ukoliko želite da vam zdravlje bude na visokom nivou, složni su lekari.

doctor-5710150-1280

Onkolog iz Denvera, dr. Robert LaPorte kaže da ne jede puno procesuiranog mesa i izbegava testenine. Kolače jede retko, jer su puni šećera.

“Ključ za pravilnu ishranu je izbegavanje svakodnevnih iskušenja”, kaže profesor Mark Moris iz Los Anđelesa. Izbacivanje masnih i slatkih grickalica je ključno. Grickalice su pune loših masti, šećera, ali i aditiva, a svi oni zajedno loše utiču na organizam. Ako imate napade gladi, uradite što i on – pojedite malo tunjevine. One su pune vitamina i minerala, a zasitiće vas brzo.

“Crveno meso treba smanjiti i jesti jako retko, dok je ono prženo potpuno zabranjeno. Ono nije nimalo zdravo”, naglašava dr Čarls Kas.

Koje namirnice se nalaze na listi poželjnih? Evo koju hranu preporučuju:

“Pazim na unos proteina i vlakana, pa se trudim da svakog dana pojedem do 5 voćki ili nekog povrća, verujem da su sveže namirnice odličan način prevencije od raznih bolesti”, kaže dr. Džordan Berlin.

Onkolozi preporučuju i pojačan unos ribe, jer sadrže omega 3 masne kiseline koje su dokazano dobre za srce, creva i krvni sistem.

Dr Majk dodaje i da je dobro jesti i dosta orašastih plodova, zbog sadržaja vlakana, omega 3 masnik kiselina i dobrih masnoća. Dobar izbor je i govedina.

Izvor: stil

Ne propustite